Delegație din Turcia, în vizită la Primăria Medgidia

210
Delegație  din Turcia, în vizită la Primăria Medgidia - delegatiedinturcialamedgidia-1447180071.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Medgidia a fost, ieri, gazda unei ceremonii de comemorare a fondatorului Republicii Turcia, marele lider Mustafa Kemal Ataturk. Evenimentul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 77 de ani de la trecerea în neființă a acestuia.

Cu această ocazie, la Medgidia au fost prezenți Ali Bozcalișkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanța, membri ai UDTTMR, precum și viceprimarul Luminița Vlădescu. Au fost depuse coroane de flori la bustul ridicat în cinstea lui Ataturk din parcul din zona poștei și, totodată, cei prezenți l-au omagiat și pe poetul tătar Mehmed Niyazi.

Tot ieri, o delegație din Eskișehir, Republica Turcia, a vizitat Medgidia, după ce, luni, reprezentanții turci au semnat protocolul de înfrățire cu municipiul Constanța.

Oaspeții au fost întâmpinați de viceprimarul Luminița Vlădescu, discutând apoi, la primărie, despre posibile proiecte comune între cele două localități și despre multiculturalitatea comunității locale, care are la bază o lungă istorie de prietenie între turci și români.

Printre altele, membrii delegației au fost încântați să vadă numele fostului primar musulman Kemal Agi Amet și nume ale unor personalități de origine turco-tătară care stau la loc de cinste, pe panoul cu cetățeni de onoare ai municipiului Medgidia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Abandonul școlar, încotro?
Pagina a fost generata in 0.3972 secunde