Deputații juriști au dat raport negativ privind reglementarea prostituției

678

Articole de la același autor

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a adoptat, ieri, raport de respingere a propunerii de reglementare a activităților cu caracter sexual, inițiată de deputatul PDL Silviu Prigoană. Raportul de respingere a fost votat cu 14 voturi pentru, un vot împotrivă și trei abțineri.
La ieșirea din ședința Comisiei, deputatul PDL a declarat că nu s-au adus niciun fel de argumente pentru respingerea raportului, "doar s-a votat și atât".
Deputatul Silviu Prigoană a susținut că nu este dezamăgit de rezultatul votului dat de deputații juriști, dar și-a exprimat sur-prinderea cu privire la faptul că președintele comisiei, Daniel Buda, a afirmat că România nu e pregătită pentru asemenea lege.
Acesta a acuzat ipocrizia colegilor săi deputați. "Ipocrizia trăiește lângă noi la fel ca și prostituția", a spus Prigoană, care a anunțat că va reveni cu o nouă propunere legislativă privind incriminarea prostituției.
"Voi reveni cu o propunere legislativă de incriminare în Codul Penal a prostituției. Adică, să se treacă înapoi ca infracțiune, pentru că nu vreau să rămână nereglementată. Adică Germania a avut aceeași problemă până-n 2002, moment în care au reglementat chestiunea prostituției, pentru că și ei au avut aceleași probleme, de infracționalitate, neplata taxelor înspre bugetele de sănătate și mari probleme cu bolile venerice. O mare parte din bugetul României se duce în tratarea bolilor venerice, care, după lege, sunt gratuite", a declarat deputatul PDL.
Despre votul din plen care va urma, Prigoană a spus că, dacă va fi vot secret cu bile, va trece.
Raportul final al Comisiei juridice privind reglementarea activităților cu caracter sexual va fi înaintat plenului Camerei Deputaților, Cameră decizională în acest caz.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Aprilie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu plec la alt partid!"
Pagina a fost generata in 0.4299 secunde