Duminică, mergem la vot! Constanța își alege parlamentarii

1273
10
Duminică, mergem la vot! Constanța își alege parlamentarii - votalegeriprezidentiale2014turul-1481292196.jpg

Articole de la același autor

Românii sunt chemați, duminică, 11 decembrie, la urne, pentru a alege deputații și senatorii ce vor face parte din noul Parlament. 


La nivelul județului Constanța, pentru acest scrutin sunt înscriși pe listele permanente 629.648 de constănțeni, din care 581.981 figurează ca posesori de cărți de identitate, iar 47.667 de alegă-tori cu drept de vot au acte de identitate model vechi sau alte tipuri de documente. 


Aceștia vor putea vota în cele 556 de secții de votare amenajate în tot județul Constanța, cele mai multe dintre ele, respectiv 210 fiind amenajate în municipiul Constanța. Totodată, la Mangalia sunt 26 de secții de votare, la Medgidia sunt 37, la Băneasa există patru, în Cer-navodă au fost amenajate 11 secții de votare, iar în Eforie sunt opt. 


De asemenea, la Hârșova sunt opt secții de votare, la Murtfatlar există șapte, în Năvodari 25 de secții, iar la Negru Vodă vor fi amenajate șapte secții. În același timp, în orașul Ovidiu vor fi deschise opt secții de votare, iar în orașul Techirghiol, sunt stabilite patru secții. 


Pe lângă acestea, vor mai funcționa patru secții de votare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, câte două secții la Spitalele Municipale din Medgidia și Mangalia, patru la Sanato-riul Balnear și de Recuperare Techirghiol 


și două la Sanatoriul Balnear și de Re-cuperare de la Mangalia. În plus, reprezentanții Biroului Electoral Județean au mai stabilit ca la Penitenciarul Poarta Albă să fie amenajate trei secții de votare. 


Cei care se prezintă la vot trebuie să aibă asupra lor unul dintre următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, car-netul de serviciu militar, în cazul elevilor din școlile militare. 


În ceea ce privește exercitarea votului, alegătorii români cu domiciliul sau reședința în țară pot vota numai la secția la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ-teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința. 


Dacă alegătorul nu figurează în lista electorală permanentă existentă în secția de votare respectivă, președintele biroului electoral al secției de votare îndrumă alegătorul să voteze la secția de votare la care este arondat, în cazul în care este arondat la altă secție de votare, sau înscrie în lista electorală suplimentară persoana care s-a prezentat la vot, dar care este o-misă din lista electorală permanentă și are domiciliul sau reședința în raza teritorială a secției de votare respective. După ce alegătorul semnează în lista electorală permanentă, membrii secției de votare respective îi încredințează acestuia cele două buletine de vot și ștampila cu mențiunea "Votat". Mai exact, la Constanța vor primi un buletin de vot pentru Senat, care va avea opt pagini, și un altul pentru Camera Deputaților ce cuprinde 16 pagini. 


Alegătorii votează separat, în cabine închise, aplicând ștampila cu mențiunea "Votat" în patrulaterul care cuprinde lista de candidați sau numele candidatului pe care îl votează. După ce au votat, ale-gătorii îndoaie buletinele de vot, astfel ca pagina albă care poartă ștampila de control să rămână în afară, și le introduc în urnă, având grijă să nu se deschidă. Îndoirea greșită a buletinului de vot nu atrage nulitatea votului, dacă secretul votului este asigurat. 


Ștampila cu mențiunea "Votat", încredințată pentru votare, se restituie președintelui, care o aplică pe actul de identitate, menționând și data scrutinului. În cazul alegătorilor care votează pe baza cărții de identitate, pe versoul acesteia se aplică un timbru autocolant cu mențiunea "Votat" și data scrutinului. 


Secțiile de votare se deschid la ora 7.00 și se vor închide la ora 21.00.


Comentează știrea

DODO
10 decembrie 2016
Pastele hotilor

daca se adeveresc sondajele ( PSD peste 40% ) atunci miine e Invierea hotilor ! usile celulelor DNA vor fi zdrobite si vor iesi la lumina toti politicienii corupti Se vor inalta la scaunele lor aurite ca sa-si intre iar in piele si obiceiuri si pe multi ii vor popii , apoi totul o sa fie ca inainte ( adica dupa mineriade ) iar noi ne vom saluta cu traditionalul ,, Mazare a scapat - adevarat a scapat ! ,, dar inca mai avem ( noi ce-i ce gindim ) o sansa : SA IESIM LA VOT !!! si eu care speram sa-l ,,taiem ,,de Ignat pe maimarele ( fost ) CJC

modo
10 decembrie 2016
pastele hotilor

dodo, esti un cretin.

Răspuns la: Pastele hotilor
Adăugat de : DODO, 10 decembrie 2016
daca se adeveresc sondajele ( PSD peste 40% ) atunci miine e Invierea hotilor ! usile celulelor DNA vor fi zdrobite si vor iesi la lumina toti...
europeanu
10 decembrie 2016
Bravo,DODO,huoo,modo !

modo,e plina tara de cretini pesedisti ca tine.DODO are perfecta dreptate.Tu, modo, ia-ti cei cativa firfirei dati de hotii din pesede si du-te !

Răspuns la: pastele hotilor
Adăugat de : modo, 10 decembrie 2016
dodo, esti un cretin.
gogu
10 decembrie 2016
ULTIMA SANSA

Este ultima sansa de a scapa de dictatura.Altfel sa nu plangeti pe aici ca constantinescu conduce judetul si mazare orasul.Ca avem numai tigani,ca radet-ul fura,ca raja fura,ca nu avem parcuri,ca nu avem drumuri.Iesiti la vot ca nu muriti,nu va lasati condusi de cretini ca modo si o multime de concetateni care singura lor fapta bune este datul cu stampila.

Dash
10 decembrie 2016
11 dec.

Constănțeni BOICOTAȚI alegerile, numai așa vom scăpa de acești bandiți din politică. Nu v-ați săturat de minciunile și hoțiile lor timp de 26 de ani ?! Dacă totuși vă duceți la vot puneți ștampila pe toate partidele pentru a fi votul anulat și astfel votul vostru nu mai poate fi furat. Nu vă lăsați manipulați de aceste javre ordinare. Ei intră în politică numai pentru interesul lor, furând din buzunarul vostru. Nu sunt decât niște gunoaie umane !

Annet
10 decembrie 2016
împrumut de finanțare

împrumut de finanțare În această nouă sfârșitul anului 2016, directorul general Christian Aulagnier ma Dl Președinte banca BNP Paribas Vreau sa ajut oamenii care au nevoie și au adus bucurie în inimile lor. Financiară și de a vă ajuta să rezolve problemele financiare, care sunt respinse de către instituțiile financiare într-o cerere de împrumut. Din acest motiv, ele oferă împrumuturi variind de la 2.000 € la 5,000.000 €, cu o rată de 3% pe an. vă mulțumesc pentru înțelegere că Dumnezeu ne-aide.contacter e-mail: [email protected]

Numarul 4
10 decembrie 2016
Postac PSD

Frumos mar otravit oferi Dash, votul anulat este folosit in defavoarea noastra. Caz concret: Basescu urla acum cativa ani sa boicotam alegerile si sa anulam voturile ca PDL sa castige. Mergeti la vot, este dreptul vostru !

Răspuns la: 11 dec.
Adăugat de : Dash, 10 decembrie 2016
Constănțeni BOICOTAȚI alegerile, numai așa vom scăpa de acești bandiți din politică. Nu v-ați săturat de minciunile și hoțiile lor timp...
Sindbad
10 decembrie 2016
Hai la Vot!

Daca sunteti multumiti de disparitia parcurilor, lipsa joburilor decente la C-ta, casele de lux din Brazilia, Madagascar ale tripletei mascarciliului, pomenile date din banii celor ce-si rup spatele pt. 900 lei plus bonuri, mocangeala data tiganilor, votati PSD. Daca sunteti multumiti de mersul cu nepotii in mall-uri, ca e sanatos, nu? parcurile fiind deja amanetate, de transportul ultrapoluant al RATC-ului, cel electric fiind desfiintat, votati PSD. Daca sunteti multumit de stadionul de fotbal nivel Champions/Europa Leage, de Sala Polivalenta existenta de 7000 locuri (Cluj de ex.), piscina olimpica, votati PSD. Si nu-l votati pe Ion Ratiu, ca ala e milionar, nu a mancat salam cu soia, nu e prost ca noi, si mai are si papion. Scuze, vroiam sa zic Ciolos. Da, fii-su lu' Soros..Ce, nu stiati? Votati cu Berea si micu', mandru ca sunt...Hai PSD!

Mos Ion
11 decembrie 2016
Acest oras Constanta trebuia ''promovat '' pe toate posturile tv din Romania !

Sa inteleaga tot romanul ce inseamna administratie PSD .....jaf , distrugere , tiganie !

Pe sleau
11 decembrie 2016
muiie PSD

muiie votantilor PSD, javre geriatrice, asistati sociali si functionari publici de rahat. Primate imbecile, din cauza voastra suntem unde suntem azi, sper sa dispareti biologic cat mai repede.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2908 secunde