Eugen Tomac: Românii vor avea de ales între USL 3 și o construcție de opoziție de dreapta

372
Eugen Tomac: Românii vor avea de ales între USL 3 și o construcție de opoziție de dreapta - eugen-tomac-1682618312.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a declarat, ieri, că în 2024, când sunt cinci rânduri de alegeri, românii vor avea de ales între USL 3, formată din PSD şi PNL, şi o construcţie de opoziţie de dreapta la construcţia căreia PMP este dispus să contribuie.

„În campania din 2020, PNL a mers cu mesajul transmis de preşedintele Iohannis 'votaţi PNL, pentru a nu ajunge la putere PSD'. Ce avem azi ştie toată ţara: România se află pe punctul în care preşedintele Iohannis va numi cel de-al patrulea premier PSD, pe domnul Marcel Ciolacu. Vom avea guvernul Ciolacu, guvern PSD împreună cu PNL. În acest context, eu cred că este necesară o alternativă. Românii aşteaptă o alternativă la actuala majoritate PSD-PNL. Convingerea mea este că anul viitor, când avem cinci rânduri de alegeri, românii vor avea de optat între USL 3, pentru că eu am această convingere că PSD şi PNL vor candida pe liste comune, şi atunci este nevoie de o alternativă la această construcţie USL 3. Şi PMP este pregătit şi dispus să contribuie la o construcţie de opoziţie de dreapta la actuala putere”, a spus Tomac, într-o conferinţă de presă.

Acesta a afirmat că a avut întâlniri atât cu preşedintele USR, Cătălin Drulă, cât şi cu preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

„Şi eu sunt convins că vom avea o asemenea construcţie, pentru că ea este necesară şi românii aşteaptă o alternativă credibilă, o alternativă care să ofere soluţie pentru ca România să iasă din blocajul în care se află. Pentru că acum câteva săptămâni domnul Iohannis ne spunea că în România nu avem criză, nu avem austeritate, nu vor lua măsuri de tăieri, de reduceri şi aşa mai departe. Ce dezbatem de câteva zile? Exact aceste măsuri pe care şi le propune guvernul Ciucă în ultimele lui zile: să taie. Iar eu cred că românii vor avea grad de comparaţie anul viitor, atunci când vor veni la cele cinci rânduri de alegeri pe care le va avea România şi tocmai de aceea cred că este necesară o alternativă de dreapta credibilă la actuala putere, care, repet, şi-a asumat să meargă împreună şi după 2024”, a mai declarat liderul PMP. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6897 secunde