Festivalul Național "Rodul Pământului - Zilele Recoltei", organizat cu fast, la Cumpăna

19620
Festivalul Național

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul Local din comuna Cumpăna anunță că, în perioada 30 septembrie – 1 octombrie, în localitate va avea loc cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Național „Rodul Pământului – Zilele Recoltei”.

Evenimentul aduce în comuna Cumpăna bunătățile toamnei, la sărbătoarea recoltei. Festivalul va fi dedicat pământului, gastronomiei româneşti, bogăţiei etnografice şi folclorice care pune în valoare moştenirea rurală şi culturală a Dobrogei şi a României.

„La Cumpăna ducem tradiția mai departe și vă așteptăm cu mic, cu mare să sărbătorim toamna și să ne bucurăm de darurile ei, dar și de un spectacol pus în scenă de artiști consacrați, invitați speciali și de tinerii talentați ai comunei Cumpăna, în cadrul celei de-a XIX-a ediții a Festivalului Național «Rodul Pământului - Zilele Recoltei la Cumpăna», ce va avea loc în Parcul de agrement din comună (strada Strajei - în vecinătatea sălii de sport «Elena Frîncu»). Toamna înseamnă culoare, arome, gust, truda gospodarilor, deșăvârșită de roade alese și recolte bogate. Acasă, la Cumpăna, sărbătorim rodul pământului, generație cu generație. Vă așteptăm! Nu ratați festivalul unde toamna se îmbracă în sărbătoare!”, au transmis reprezentanții administrației publice locale Cumpăna.

La eveniment vor fi prezenți producători agricoli, meșteșugari și gospodine din întreaga țară, veniți să-și prezinte hărnicia și priceperea în bucătărie, la lucrul câmpului și creșterea animalelor și păsărilor. De asemenea, pregătind cămara pentru iarnă, vă veți bucura de parada portului popular, o expoziție de animale și păsări, standuri cu vânzare cu legume, fructe și produse tradiționale, standuri de promovare gastronomică, ateliere de gastronomie aplicată și spectacole de muzică populară și ușoară.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2672 secunde