Iorguș face dezbateri privind parteneriatul dintre stat și culte

858
Având în vedere Proiectul de lege privind parteneriatul dintre stat și culte în domeniul serviciilor sociale, adoptat de către Camera Deputaților și Senatul României, Cabinetul Parlamentar al deputatului Zanfir Iorguș organizează, astăzi, ora 17.00, o dezbatere în cadrul căreia vor fi analizate prevederile acestei inițiative legislative.
Evenimentul va avea loc în sala de conferințe a Complexului "Doina" din Neptun.
În absența Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, care este plecat din România, doi reprezentanți ai săi au fost delegați să participe la dezbatere: p.c. pr. Vasile Rusnac, consilier social-misionar și pe p.c. pr. Iulian Rotaru, Protopop de Mangalia.
Alături de aceștia se vor mai afla și prelați de la toate bisericile ortodoxe din Colegiul 5 (Tuzla, 23 August, Dulcești, Pecineaga, Costinești Mangalia, Limanu), precum și de la locașurile de rit catolic, musulman, baptist și penticostal din aceeași zonă.
"Am sprijinit Biserica atât din funcția de primar, cât și din cea de deputat, convins fiind că această instituție este unul dintre principalele motoare ale dezvol-tării comunității locale și, cu atât mai mult, consider că este binevenită o astfel de întâlnire la care să participe reprezentanții tuturor cultelor religioase cu scopul de a implementa acest proiect de lege, care și-a propus să ajute categoriile defavorizate și să inoculeze ideea de voluntariat în rândul cetățenilor", afirmă deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguș.
Legea are ca obiect de reglementare derularea unor programe de asistență socială într-un parteneriat dintre stat și biserică, prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat, de la Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, în proporție de 80% și de 20% de la unitățile de cult (din donații, sponsorizări și alte venituri legal constituite).
Prin noua lege adoptată de Camera Deputaților și Senatul României se dorește atât încurajarea cultelor să participe pe piața de serviciilor sociale, ca furnizori privați de servicii destinate persoanelor aflate în situații defavorizate, cât și mobilizarea comunității locale în dezvoltarea mișcării de voluntariat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : "Nu vrem să fim asociați cu Tusac"
Vineri, 18 Februarie 2011
Stire din Sport : Constanța și-a asigurat trei medalii
Pagina a fost generata in 0.9315 secunde