Liderul liberal Bogdan Huțucă: "Opoziția dintre PNL și PSD la Constanța rămâne una clară"

5801
Liderul liberal Bogdan Huțucă:

Articole de la același autor

Liberalii s-au trezit brusc din letargia ce-i cuprinsese, de când sunt în coaliție cu PSD, după ce au văzut sondajele de la nivel național. În speță, au constatat procentul mic, cu mult sub PSD dar și dorința românilor care i-au votat ani la rând de a merge pe drumul lor și nicidecum într-o alianță cu PSD la alegerile ce vor avea loc anul viitor. De altfel, este evident că rezultatele celor mai recente sondaje au fost ca un duș cu apă rece deoarece liberalii au sunat adunarea pentru a mai salva ce mai este de salvat până la votul din 2024. Pentru că, nu-i așa? Românii uită repede!



Zilele trecute, conducerea PNL a analizat într-o şedinţă care a avut loc la Sinaia, pe baza sondajelor de opinie realizate la nivel naţional şi a 45 de cercetări sociologice la nivel local şi judeţean, trei variante pentru alegerile din 2024, respectiv: "Prin noi înşine"; alături de PSD într-o alianţă electorală; sau într-o largă coaliţie de dreapta.

Potrivit unor surse politice, în aceeași ședință a fost prezentat și un sondaj, în care partidul nu ar obține mai mult de 19% la alegeri.

Sondajul general pe țară arată, susțin surse din ședință, că PNL se află mult sub PSD, iar AUR îi suflă în ceafă. Mai exact, 31% ar avea social-democrații și 19% liberalii. De altfel, tot în această ședință au fost nenumărate discuții în care liberalii s-au plâns că sunt vioara a doua în coaliție și că le scade imaginea din cauza atitudinii pe care PSD o are față de PNL. Lucru care este perfect adevărat!

După îndelungi dezbateri, argumente și contraargumente, cei prezenți au fost invitați frumos să ridice mâna și să spună cum preferă să se prezinte în fața electoratului la cele patru rânduri de alegeri ce vor avea loc anul viitor. Și ce credeți? Toate mâinile au fost pe sus în sensul că vor singuri la alegeri.


Așadar, s-a decis în unanimitate că Partidul Naţional Liberal (PNL) va merge separat de social-democraţi la toate cele patru rânduri de alegeri care vor avea loc în 2024. După aplauze furtunoase între ei, au urmat și cele din spațiul public, ceva mai puține, ce-i drept! Și nu pentru că oamenii nu s-ar bucura că liberalii s-au dezmeticit în ultimul moment, ci pentru faptul că încă nu au uitat trădarea momentului când au decis să intre în horă cu PSD-ul.

Pe de altă parte, tot în ședința conducerii formațiunii liberale, președintele Nicolae Ciucă a precizat că își asumă candidatura la următoarele prezidențiale. În concluzie, avem și candidat liberal de sine stătător și nu va mai fi nevoie să se dea cu banul între PNL și PSD.

„Decizia conducerii PNL este una corectă”

Ce spune liderul liberalilor de la Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, despre decizia partidului? Desigur, aceasta este cea mai bună variantă ținând cont de istoria Partidului Național Liberal.

„PNL merge pe liste proprii în alegerile din anul 2024! Decizia, în unanimitate, a conducerii PNL este una corectă și vine să susțină ceea ce spun românii. Opoziția dintre PNL și PSD la Constanța rămâne una clară, iar opțiunea electoratului este confirmată și prin sondajele de opinie realizate la nivel de județ. Din chestionarele realizate, 69,7% din electorat confirmă faptul că între cele două partide există linii peste care nu se poate trece. Putem vorbi de înțelegeri între PNL și alte partide pe proiecte de interes local, pe chestiuni punctuale, pe subiecte care rezolvă problemele într-o comunitate sau alta, adică o normalitate de relaționare de care să beneficieze locuitorii. Calea este «Prin Noi Înșine» - sloganul liberalilor sub care s-au înfăptuit proiectele majore pentru România - independența, unirea, dar și modernizarea țării. Cred că astăzi, în interiorul PNL, există lideri motivați care să continue marea operă liberală, aceea de dezvoltare a României ca țară cu valori europene și euroatlantice. PNL este o echipă consolidată, care poate opri avântul unui populism extremist, dominat de speculanți care nu au nimic în comun cu valorile democrației”, a transmis preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.

Rămâne de văzut cât de repede se repliază liberalii şi câte procente vor mai câştiga până ce românii vor merge la urne. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6107 secunde