Live Text Valentin Vrabie, declaraţii de presă, la Medgidia, după condamnarea sa definitivă

6119

Articole de la același autor

În aceste momente, la Casa de Cultură din Medgidia, Valentin Vrabie susține o conferință de presă, la două zile după ce a fost condamnat definitiv la un an și șapte luni de închisoare cu suspendare. 


Valentin Vrabie: "Am câteva lucruri de prezentat. Sunt de 7 ani primarul municipiului Medgidia iar acum voi da curs lucrurilor pe care le-am realizat în acești ani. De 3 ani de zile de când am fost trimis în judecată am evitat să ies public, la evenimente. Am vrut să las ca lucrurile să decurgă normal. Sunt condamnat cu suspendare pentru fals intelectual. S-au auzit o mie de variante. S-a eliberat un certificat fiscal de la Primăria Medgidia, eu ca primar și ca un om responsabil, semnez toate documentele. S-a eliberat acest certificat, iar dintr-o eroare de program, s-a constatat că un agent economic avea 15.000 de lei datorie. Sunt acuzat că eu am eliberat acel document deși eu nu am acces în baza de la taxe și impozite. Sunt acuzat ca i-am dat certificatul pe 0 și el avea datorii. Acest certificat nu a produs efecte negative. Nu a accesat fonduri europene, nu a făcut împrumut la bancă. Am ajuns în judecată, în primă instanță am contestat. Există doi martori protejați. Mi s-a respins contestația. Probele cu martori protejați sunt ilegale. S-a ales să se repună acei martori protejați și mi-au dat condamnare cu executare. Am făcut apel și în final am fost condamnat cu suspendare. Acest lucru îmi interzice sa mai fiu primarul municipiului Medgidia"






Valentin Vrabie: "Dacă este drept sau dacă nu este drept, doar Dumnezeu va judeca. Am reabilitat două blocuri în Medgidia. Am reabilitat Liceul Nicolae Bălcescu cu o investiție de 10 milioane de lei. Am reabilitat grădinița 11 și grădinița Piticot cu o investiție de 2 milioane de lei. Am reabilitat mai multe grădinițe, inclusiv pe cea din Valea Dacilor. Am reabilitat trama stradală, 16 km în Medgidia și 50 de km de trotuare în municipiul Medgidia. Am implementat proiecte pentru modernizarea actului administrativ. Am modernizat strada Cocorilor și am reabilitat sediul Poliției Locale. Am amenajat parcul de la IMUN și un alt parc, în zona Intim. Am amenajat alte trei locuri de joacă. Am construit 8 terenuri de sport. Am modernizat Policlinica din Medgidia cu o investiție de 22,5 milioane de lei cu bani de la Guvernul Turc. Am început reabilitarea spitalului Medgidia. O investiție de 22 de milioane de lei. La ora aceasta Spitalul Medgidia este acreditat în categoria 3"




Valentin Vrabie: "La această ora se mai lucrează la reabilitarea Consiliului Local Medgidia, școlile gimnaziale Spiru Haret, Ion Luca Caragiale și Lucian Dragomirescu. Cetățeanul trebuie să fie servit la timp și în siguranță. Am dotat cu mobilier și materiale didactice unitățile de învățământ. Schimbăm toată aparatura și tot mobilierul. Proiectul este în implementare. În licitație publică este construirea de locuințe pentru tineri, 23 de milioane de lei. Am obținut finanțare pentru mobilierul urban din stațiile de autobuz. Prima investiție făcută dee la 0 în Medgidia este construirea unei creșe. Ea este în lucru și sperăm ca până la finalul anului să fie finalizata. Mai vorbim despre reabilitarea infrastructurii în Valea Dacilor. Am achiziționat o bază sportivă care era în ruină și pe care acum am început să o modernizam. Investiție de 5 milioane de lei. 41 de milioane investiția în infrastructura de drumuri și 22 de milioane în rețeaua de gaze"




Valentin Vrabie: "Vrem să reabilităm bazinul de înot care se află într-o situație de dezastru. Toate documentele sunt realizate, toate avizele sunt obținute. Așteptăm licitația pentru începerea lucrărilor. Mai avem în plan reabilitarea pieței publice din Medgidia. Suntem în lista de 100 de creșe mari. Am pus la dispoziție un teren pentru o alta creșă. Apoi mai vorbim despre o sală de sport, dar proiectul e în stare de sinteză. Parcul 1 mai este un parc deosebit pentru Medgidia. O oază de frumusețe care nu arată tocmai la standardele necesare ale vremurilor de azi. Am aplicat pentru finanțare prin parteneriate cu Dobrich și Bacick. 17 milioane cu una și 17 milioane cu cealaltă. Parcul va arăta superb. Am depus pe Anghel Saligny rețea de apă și canalizare în municipiul Medgidia. Valoarea este de 19 milioane de lei. Lupta mare a fost legată de faptul că am fost primarul comunei Peștera până în 2016 și am făcut demersuri ca drumul de legătură dintre Medgidia și Peșteră sa facă o cale de acces cu autostradă. Demersurile au ajuns la finalitate pentru că în luna aceasta se fac exproprieri si în primăvara vor începe lucrările. Trebuie să dezvoltam industria dar ca să atragi investitori trebuie să le oferi toate condițiile. Traficul greu nu va mai intra în Medgidia. Drumul acela va fi un fel de drum național. Valoarea drumului este de 99 de milioane de lei. Mai avem documentație pentru construirea unui parc fotovoltaic în Medgidia. Acest parc ne va ajuta să avem o independență energetică crescută"


Valentin Vrabie: "Mi-am dorit și îmi doresc ca în Medgidia totul să fie o oază de verdeață. Mai vorbim despre modernizarea spațiilor verzi din Zona Nord a municipiului Medgidia. Este vorba de toată această zonă unde totul trebuie să devină verde și plăcut. Aici este un proiect de 5 milioane de euro la care se așteaptă deschiderea axei. Mai avem în plan o șosea de centură în această zonă Nord pentru că aici s-a dezvoltat foarte mult zona de comerț"


Valentin Vrabie: "Totalul acestor investiții este de 300 de milioane de euro. Aceasta este munca unei echipe din primărie, căreia îi mulțumesc foarte mult"


Valentin Vrabie: "În acești 7 ani în Medgidia s-a construit o fabrică, o investiție de 200 de milioane de euro. Se va construi în Medgidia o centrală electrică, în valoare de 15 milioane de euro, un parc eolian de 50 de milioane de euro și un centru comercial de 7 milioane de euro. Aceștia sunt bani privați. Deci în Medgidia sunt 300 de milioane de euro bani publici și 300 de milioane de euro bani privati"

Valentin Vrabie: "Am înființat un club sportiv unde peste 1200 de copii își desfășoară activitatea. Sunt mândru de acești copii și să știți că au apărut foarte multe performanțe naționale și internaționale. Ma bucur ca acesti 1209 de copii ies din casă și fac mișcare"


Valentin Vrabie: "Îi iubesc pe toți. Am primit mii de mesaje. 5 ani jumătate am fost anchetat, am avut 154 de dosare penale, nu m-am văitat niciodată. Ceea ce s-a întâmplat în 153 de dosare, totul a fost verificat. Tot ce s-a făcut în Medgidia a fost verificat. În spate a fost suferința. Majoritatea angajaților primăriei au fost chemați la audieri și amenințați. Într-un mod groaznic. Nu ar fi corect astăzi să zic prea multe. Nu am ieșit în această perioadă să zic nimic. Voi încerca o cale de atac. Pentru că este vorba de eticheta mea. Nu e corect. Am fost chemat miercuri la 7 dimineața la audieri, apoi au amânat pentru sâmbătă la ora 10.00. Acei doi dușmani pe care cred ca îi avem toți pot fi martori sub acoperire. Știu cine sunt acei martori pentru că ei nu au fost la muncă în acea zi. Sunt angajați ai primăriei. Ei au prejudiciat milioane de lei. Ei sunt sfinți și eu sunt condamnat. Nu este sfârșitul carierei mele. De mâine voi fi om. Domnul viceprimar mi-a propus să fiu consilierul onorific al dumnealui pentru coordonarea zonei economice de dezvoltare a municipiului Medgidia. Am acceptat. Fără bani. În 19 ani de când am făcut administrație, tot salariul l-am donat. Nu stiu dacă voi fi suspendat din PNL. S-a vrut să fiu scos din cărți pentru alegerile din 2024. Administrația este joc de echipa iar eu știu sa joc pe toate posturile. Fiul meu nu va candida niciodată. El nu poate suporta această chestiune. Eu în 19 ani nu am avut o zi de concediu. Aș lua-o oricând de la capăt. Din calitate de consilier mă voi ocupa de toate proiectele pe care vi le-am enumerat. Să fie sănătoși acei martori. I-am iertat."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3836 secunde