X

Klaus Iohannis: „Vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie”

59483
Klaus Iohannis: „Vom continua să fim alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie” - iohannis-kiev-1692884712.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare de felicitare omologului său de la Kiev, Volodimir Zelenski, cu prilejul aniversării Zilei Independenţei Ucrainei.

Iohannis a adresat felicitări poporului ucrainean, atât în nume personal, cât şi din partea poporului român, a informat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului şi-a exprimat aprecierea pentru dârzenia arătată de poporul ucrainean în apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale în faţa agresiunii ruse.

„Vom continua să fim alături de ţara dumneavoastră atât timp cât va fi nevoie, până la victoria împotriva agresiunii, eliberarea întregului teritoriu al Ucrainei în frontierele sale internaţionale recunoscute şi mai departe în procesul de refacere şi reconstrucţie a ţării”, se arată în scrisoarea adresată lui Zelenski.

Potrivit lui Iohannis, prin războiul de agresiune pe care l-a declanşat, Federaţia Rusă a încălcat grav şi repetat toate principiile dreptului internaţional şi a cauzat imense suferinţe, iar intensificarea atacurilor asupra infrastructurii civile ucrainene, cu numeroase pierderi umane şi ample distrugeri, reprezintă noi crime de război comise de agresor.

De asemenea, preşedintele a reiterat că decizia recentă de suspendare a participării la Iniţiativa privind cerealele la Marea Neagră arată o nepăsare condamnabilă faţă de securitatea alimentară a celor mai vulnerabile ţări, la nivel global.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6256 secunde