Video LIVETEXT. Membrii ACoR, reuniţi la Constanţa. "Această întâlnire este o premieră!" VIDEO

851

Articole de la același autor

UPDATE - Mariana Gâju: "Acasă la noi la Constanța are loc prima reuniune de lucru zonală din România. Aceasta este între filialele județene ale Asociației Comunelor din România, camerele de conturi ale celor 6 județe din regiunea de Sud-Est precum și reprezentanții departamentului serviciului de audit judiciar intern. Acestea au în misiune colaborarea cu camera de conturi a fiecărui județ în parte. Avem și un reprezentant al Ministerului Finanțelor, cel care a ajutat la constituirea acestor servicii de audit și unde mai departe prin parteneriate am colaborat cu ACoR. ACoR este reprezentată astăzi la Constanța de președintele executiv, Sergiu Țîra. Sunt colegi primari din Vrancea, Buzău, Brăila, Galați, Tulcea și bineînțeles Constanța."




Sergiu Țîră, președinte executiv ACoR: "Mă bucur că mă aflu la Constanța. ACoR organizează în această zi o primă întâlnire la nivel regional între reprezentanții comunelor din Sud-Est și conducerea Curții de Conturi. Această întâlnire este o premieră pentru că la masă se află autoritățile locale, dar și cele două instituții care fac verificarea. Atât Curtea de conturi cât și Auditul Public Intern. Cele două autorități au rolul de a preveni eventuale derapaje care s-ar putea produce în interiorul administrațiilor locale ale Comunelor. Rolul nostru este acela de a standardiza procedurile care sunt efectuate la nivelul administrațiilor locale și de a informa pentru ca anumite nereguli să fie prevenite."




UPDATE / Au fost intonate imnul României şi imnul ACoR


Ştirea iniţială


Filiala Județeană Constanța a Asociației Comunelor din România, reprezentată legal prin persoana președintelui, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, în parteneriat cu Camera de Conturi a județului Constanţa, reprezentată de Ioan Bobe organizează Reuniunea de Lucru Zonală, judeţele Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea, Buzău și Constanţa, ce are ca scop stabilirea de proceduri comune, precum şi expunerea de bune practici în domeniu. Întâlnirea va avea loc în data de 31 martie 2023, vineri, începând cu ora 11:00 la sediul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” Constanţa. 


Agenda întâlnirii vizează următoarele teme de dezbatere: identificarea și dezbaterea aspectelor semnificative din activitatea UAT-urilor care pot obtura implementarea prevederilor legislative în vigoare, exemplificarea bunelor practici din colaborările Curții de Conturi a României cu Asociația Comunelor din Romania, respectiv, identificarea zonelor de risc din activitatea de audit intern și stabilirea masurilor ce trebuie luate pentru a beneficia de audit intern complementar eficient, în concordanță cu obiectivele instituției supreme de audit, stabilirea de checklist-uri necesare ordonatorilor de credite pentru verificări preliminare și de stabilirea a direcțiilor viitoare de control şi dezbaterea de proceduri pentru executarea veniturilor unităților administrativ teritoriale și stabilirea/întocmirea corectă și completă a listei de rămășită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.629 secunde