Locuitorii din Lazu strâng semnături împotriva închiderii DN 39

5193
Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a anunțat, ieri, că locuitorii din satul Lazu au început strângerea de semnături împotriva închiderii accesului spre Constanța, pe Drumul Național 39, de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale Constanța. Cîrjaliu a explicat că "cei de la Drumurile Naționale au închis abuziv DN 39, fără a avea proiect tehnic pentru această lucrare, care presupune demontarea stâlpilor de metal și înlocuirea lor cu stâlpi de beton și schimbarea benzii de protecție de pe axul drumului".
"N-au niciun fel de autorizație pentru schimbarea parapeților, este inadmisibil ce se întâmplă, oamenii sunt supărați, am primit, în ultimele două zile, peste o sută de telefoane", a adăugat primarul. El a precizat că locuitorii satului Lazu sunt obligați ca, pentru a ajunge în Constanța, să meargă spre Agigea și să ocolească pe sub podul de la Selgros, deși acesta nu este drum public, și asta fiindcă nu au acces în drumul național pe sensul de mers spre Constanța. Cîrjaliu a menționat și că, deși încearcă să dezamorseze situația, cetățenii din Lazu sunt extrem de nervoși, ei declarând inclusiv că sunt dispuși să treacă la o formă de protest spontan, prin blocarea efectivă a drumului național.
Cîrjaliu a mai afirmat că, până ieri, au fost strânse 400 de sem-nături, dar că demersul continuă. Totodată, primarul a declarat și că a notificat Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale Constanța.
Nu în ultimul rând, potrivit precizărilor gospodarului-șef al comunei Agigea, în acest caz s-a implicat și prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, care l-a asigurat de tot sprijinul său în rezolvarea situației.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0213 secunde