Luminiţa Odobescu a participat la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre

73
Luminiţa Odobescu a participat la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre - odobescu-ambasadori-1706099472.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a prezentat la reuniunea ambasadorilor SUA din regiunea Mării Negre, desfăşurată la Bucureşti, abordarea României faţă de această regiune, cu accent pe importanţa ei pentru securitatea spaţiului euro-atlantic şi prosperitatea Europei, cu accent pe interconectivitate şi comerţ.

Şefa diplomaţiei române a accentuat deteriorarea situaţiei de securitate survenită din cauza războiului declanşat de Rusia asupra Ucrainei şi necesitatea consolidării prezenţei aliate pe întregul Flanc Estic, potrivit unui comunicat al MAE.

Totodată, aceasta a menţionat implicarea constantă şi continuă a României în susţinerea Ucrainei, inclusiv contribuţia la facilitatea tranzitului produselor agricole ucrainene către pieţe terţe.

Evenimentul, găzduit de Ambasada SUA şi Comandamentul SUA în Europa (EUCOM), a reunit înalţi oficiali ai SUA acreditaţi în statele din regiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5178 secunde