Magazinele RESPECT, un proiect marca Horia Constantinescu. "Oamenii au nevoie de protecție, le-o voi oferi din prima zi a mandatului meu"

2158
1

Articole de la același autor

Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, lansează un proiect ambițios, destinat sprijinirii categoriilor sociale defavorizate și a producătorilor locali. Proiectul, denumit Magazinele RESPECT, vizează asigurarea accesului la produse alimentare de calitate, la prețuri subvenționate, pentru pensionari și persoanele cu venituri reduse.

În cadrul inițiativei, beneficiarii vor primi carduri personalizate pe care le vor folosi pentru a achiziționa produse alimentare, fructe și legume din aceste magazine, la preț subvenționat.

Alimentele vor fi livrate de producătorii locali către Magazinele RESPECT în baza unor parteneriate pe care Primăria Constanța le va încheia cu aceștia. Altfel spus, vor exista beneficii semnificative atât pentru consumatori, cât și pentru fermierii locali.

„Prin acest program, nu doar că vom asigura accesul cetățenilor vulnerabili la alimente de calitate la prețuri reduse, dar vom sprijini și producătorii locali, creând o piață stabilă pentru produsele lor”, a declarat Horia Constantinescu.

Magazinele RESPECT vor oferi cetățenilor cu venituri mici posibilitatea de a cumpăra produse alimentare de bază la prețuri accesibile. Inițiativa este esențială pentru pensionarii și familiile cu venituri reduse, care se confruntă adesea cu dificultăți în a-și permite alimente sănătoase și de calitate.„Programul va reduce semnificativ povara financiară pentru cei care au nevoie cel mai mult de sprijin. Pensionarii și persoanele cu venituri reduse vor avea, în sfârșit, acces la alimente proaspete, de calitate, la prețuri pe care și le pot permite”, a explicat Horia Constantinescu.

Un aspect important al proiectului este livrarea la domiciliu a produselor pentru persoanele greu deplasabile sau aflate în incapacitate de a se deplasa.

„Livrarea la domiciliu va asigura că nimeni nu este lăsat deoparte. Ne asigurăm că toți cetățenii noștri au acces la alimentele de care au nevoie”, a subliniat candidatul PSD.

Susținerea producătorilor locali

Pe lângă beneficiile pentru consumatori, proiectul Magazinelor RESPECT va aduce avantaje semnificative și pentru producătorii locali. În multe cazuri, acești producători se confruntă cu dificultăți în a găsi piețe de desfacere pentru produsele lor.

„Producătorii locali sunt adesea nevoiți să petreacă timp în piețe, încercând să-și vândă produsele, în loc să se concentreze pe producție. Prin acest program, le oferim o piață sigură și constantă, eliberându-i de povara vânzării directe”, a explicat Horia Constantinescu.

Prin achiziționarea directă de la producători, Primăria Constanța va contribui la stabilizarea veniturilor acestora și la dezvoltarea afacerilor lor. Producătorii locali vor putea astfel să se concentreze mai mult pe producție și pe îmbunătățirea calității produselor, fără a-și face griji pentru desfacerea acestora.

„Sprijinind producătorii locali, contribuim la dezvoltarea economiei locale și asigurăm sustenabilitatea agriculturii în regiune”, a afirmat candidatul PSD la Primăria Constanța.

Inițiativa va fi demarată în prima lună de mandat a lui Horia Constantinescu la primărie.„Magazinele RESPECT sunt mai mult decât un simplu proiect; reprezintă angajamentul meu de a sprijini cele mai vulnerabile categorii sociale și de a dezvolta economia locală. Vreau ca toți constănțenii să aibă acces la alimente de calitate și ca producătorii noștri locali să prospere”, a adăugat Horia Constantinescu.

Mai mult, proiectul Magazinelor RESPECT este gândit în ideea combaterii risipei alimentare, fenomen aflat în atenția UE, conceptul urmând a fi promovat de europarlamentarii români la nivel european.

Prin acest proiect, Horia Constantinescu își propune să demonstreze că administrația locală poate și trebuie să joace un rol activ în îmbunătățirea vieții cetățenilor și în sprijinirea economiei locale. Magazinele RESPECT sunt un exemplu clar de cum inițiativele bine gândite și implementate pot aduce beneficii multiple, atât pentru indivizi, cât și pentru comunitate în ansamblul său.(Comandat de Partidul Social Democrat, Filiala Constanța, realizat de Cuget Liber, CUI mandatar financiar coordonator 21240002, tiraj – 1500)


Comentează știrea

Goguta Ilie
30 mai

PENIBIL...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0573 secunde