Mariana Câmpeanu, verificată de ANI pentru un posibil conflict de interese

51
Mariana Câmpeanu, verificată de ANI pentru un posibil conflict de interese - 1373791021camp-1392978247.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Integritate (ANI) a declanșat procedura de verificare pentru un posibil conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în legătură cu pensia de gradul I de invaliditate primită de soțul acesteia.


Ancheta a fost declanșată în urma unei sesizări primită de ANI de la Centrul de Investigații Media, conform art.11 din Legea 176/2010 care prevede că: "Activitatea de evaluare a conflictelor de interese și a incompatibilităților se efectuează atât pe durata exercitării funcțiilor ori demnităților publice, cât și în decursul a 3 ani după încetarea acestora. Activitatea ce se efectuează pe durata prevăzută la alin. (1) constă în evaluarea conflictelor de interese sau a incompatibilităților, exclusiv pentru perioada exercitării funcțiilor sau demnităților publice". 


Centrul de Investigații Media a publicat recent un articol în care arată că în anul 2005 Casa de Pensii a județului Ilfov, condusă la acea vreme de Mariana Câmpeanu, i-a acordat soțului acesteia, Iulian Câmpeanu atât pensie, cât și indemnizație de însoțitor ca urmare a încadrării în gradul I de invaliditate. 


Jurnaliștii susțin că Iulian Câmpeanu nu locuia în Ilfov, ci în București, iar dosarul medical ar conține o serie de nereguli: decizia medicală pentru încadrarea ca invalid nu are decât o semnătură, deși sunt necesare alte două, iar la rubrica diagnostic clinic sunt doar o serie de formulări destul de generale. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6851 secunde