Mihai Lupu, întâlnire cu reprezentanţii centrelor aflate în subordinea DGASPC Constanța

679
Mihai Lupu, întâlnire cu reprezentanţii centrelor aflate în subordinea DGASPC Constanța - cjc-1707136110.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a întâlnit, luni, în cadrul unei discuţii deschise, cu reprezentanții centrelor aflate în subordinea DGASPC Constanța, la Palatul Administrativ.

„Menținerea echilibrului social și susținerea celor mai vulnerabile categorii ale societății nu se rezumă doar la asigurarea funcționalității serviciilor sociale, ci necesită și o abordare umană, plină de empatie și implicare în realitatea celor care nu au avut privilegiul de a avea aceleași șanse ca noi”, a declarat preşedintele CJC Mihai Lupu.

El a mai adăugat că despre dezinstituționalizare și transferul persoanelor defavorizate către condiții de viață normale și integrate în comunitate se vorbește mult, însă rar se pune accent pe acțiuni de sensibilizare și o strategie prin care această responsabilitate să fie transferată și societății în ansamblu.

„Desigur, confruntarea cu lipsa resurselor, deficitul de personal sau urgențele de ordin administrativ sunt provocări reale, dar cu o prioritizare corectă și o gestionare eficientă, asemenea unei gospodării bine conduse, aceste obstacole pot fi depășite în timp. Este esențial să privim acest proces ca pe un efort colectiv și nu doar ca pe o responsabilitate a instituțiilor publice. Și cine cunoaște mai bine nevoile și realitățile persoanelor cu dizabilități, dacă nu oamenii care lucrează în aceste instituții?! Pentru cei aflați în slujba acestei misiuni dificile, ușa mea este permanent deschisă, astfel încât să depășim barierele existente și să contribuim la crearea unei comunități mai incluzive”, a mai spus Mihai Lupu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5173 secunde