Ministrul Adrian Câciu: „Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind reducerea cheltuielilor publice”

142
Ministrul Adrian Câciu: „Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind reducerea cheltuielilor publice” - caciu-guvern-1683899097.jpg

Articole de la același autor

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind reducerea cheltuielilor publice, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Sunt sigur că mare parte cunoaşteţi acest demers al Guvernului de a adopta o serie de măsuri în vederea unei chibzuiri mai corecte, mai eficiente a banului public. Faţă de forma pe care am avut-o în transparenţă decizională, în cadrul procesului de avizare au apărut şi câteva modificări”, a declarat Adrian Câciu la Palatul Victoria.

El a prezentat, pe scurt, măsurile de intervenţie asupra cheltuielilor ordonatorilor de credite, stabilirea de limite lunare de cheltuieli de către Guvern şi derogarea de la aceste limite doar prin memorandum aprobat tot de către Guvern, cuprinse în OUG.

„Reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, cu excepţia cheltuielilor din domeniul sănătăţii şi al educaţiei, interzicerea achiziţionării, preluării în leasing, închirierii de autoturisme, de aparatură birotică de către autorităţile şi instituţiile publice. Aici avem o excepţie legată de programul Rabla pentru autorităţile care achiziţionează autoturisme nepoluante. Suspendarea ocupării prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante cu excepţia posturilor unice şi, practic, aici, prin memorandum, sectoarele vor veni în faţa Guvernului dacă este necesară o derogare pentru acele sectoare unde este necesară angajarea în continuare de personal, inclusiv educaţie şi sănătate”, a mai declarat Câciu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6337 secunde