Video Orașul Techirghiol funcționează după un nou Plan Urbanistic General

1492
Orașul Techirghiol funcționează după un nou Plan Urbanistic General - pug-techirghiol-1707649623.jpg
Primarul Iulian Soceanu a declarat, ieri, că de la începutul anului, localitatea pe care o administrează funcţionează după un nou Plan Urbanistic General, Techirghiol fiind prima şi singura localitate din judeţul Constanta care a reuşit să adopte acest document extrem de important.

„Vechiul PUG data din 1999. Noul PUG este un document strategic, la care s-a muncit opt ani, în care s-au obţinut 26 de avize de la instituţiile statului şi s-au făcut 20 de studii.

Prin această documentație s-au reglementat foarte exact tipul şi forma de acoperișuri dar şi culorile exterioare ale clădirilor care se vor construi, reabilita sau moderniza. Totodată s-a pus accent şi pe suprafața spațiilor verzi”, a explicat primarul Iulian Soceanu.

El a adăugat că suprafața terenului intravilan s-a mărit cu 185,33 de hectare iar zona de intravilan a fost structurată în 34 de unități teritoriale de referință.

Noile reglementări au intrat în vigoare începând cu data de 1 Ianuarie 2024 şi au o valabilitate de 10 ani.

„Documentaţiile de urbanism, eliberate până la data de 31 Decembrie 2023 își vor păstra valabilitatea în condițiile din respectivul document”, a mai spus primarul orașului Techirghiol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1627 secunde