Planuri pentru ca Târgul General Scărișoreanu să devină "atracție regională"

548
1
Planuri pentru ca Târgul General Scărișoreanu să devină

Articole de la același autor

Un nou pas spre modernizarea târgului săptămânal de la General Scărișoreanu a fost făcut, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Constanța, când a fost votat proiectul privind elaborarea documentației necesare privind stabilirea costurilor. Scopul este ca acest obor, cel mai mare din județul nostru, să fie transformat în întregime și să devină o atracție regională, după cum a subliniat consilierul județean Răzvan Filipescu.

Consilierii județeni constănțeni au votat, în ședința de marți, 22 noiembrie, proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în vederea elaborării costurilor și a oportunităților modernizării și extinderii obiectivului „Obor General Scărișoreanu”. Acesta este, la ora actuală, „cel mai mare târg din județul Constanța, vizitat de peste 3.000 de oameni; atât cetățenii localităților învecinate dar și cei din județele vecine vin la oborul deschis sâmbăta pentru a vinde sau a cumpăra produse naturale românești, obținute în gospodăriile dobrogene și nu numai”, se arată în memoriul justificativ semnat de Ana Maria Vătămanu, reprezentantul asociației menționate.

„Având în vedere starea actuală a oborului, se impun investiții care să prevadă atât modernizarea structurilor actuale cât și extinderea. Sunt necesare: o separare între zonele de comercializare a produselor agro-alimentare și cele generale, crearea de facilități noi – instalații sanitar-veterinare, inclusiv pentru specialiștii din domeniu, infrastructura pentru comercializare – mese/tarabe, parcare, îngrădire și monitorizare video; crearea de spații de alimentație publică dotate corespunzător, zonă de relaxare, spațiu de joacă pentru copii”, se mai arată în documentația înaintată de ADD Constanța.

„Târgul ar putea fi promotor al tradițiilor dobrogene”

Consilierul județean Răzvan Filipescu, care a militat de la bun început pentru necesitatea modernizării celui mai mare târg din județul Constanța, a punctat că, prin votarea respectivului proiect, „s-a mai făcut un pas pentru proiectul promis”. De altfel, proiectul a fost susținut în campania electorală derulată de consilierul județean, alături de Adrian Gobeajă, în prezent viceprimar al comunei Amzacea. Proiectul a fost prezentat Consiliului Județean în februarie 2021 și a fost introdus, în 2022, în Strategia de Dezvoltare.

„Târgul adună în fiecare sâmbătă peste 3.000 de comercianți și vizitatori, nu mai reprezintă de mult doar un loc de comerț, devenind și un loc de socializare, ce trebuie adaptat cerințelor și normelor moderne de comerț dar și o alternativă de petrecere a timpului liber. Proiectul propus încorporează zone de spații verzi și de relaxare cu spațiu de joacă, teren de sport și parc, spații speciale pentru alimentație publică, zone speciale pentru produsele alimentare, inclusiv cu depozitare frig, zonă de mărfuri generale și cele de animale vii, parcări și drumuri asfaltare. Cred că pentru creșterea atractivității și dezvoltării activității, este nevoie de extinderea oborului, e bine că s-a făcut și cadastrarea zonei, și de asemenea, este necesară funcționarea târgului nu doar în zilele de sâmbătă, ci și cu ocazia altor sărbători (de Crăciun, de Paște, Zi Națională, Ziua Recoltei, Sărbătoarea vinului) sau prin organizarea unor evenimente cultural artistice. Îmi doresc să-l văd realizat și le mulțumesc colegilor din Consiliul Județean și ADD pentru susținere, pentru munca depusă, pentru dialogul constructiv, pentru faptul că au înțeles cât de important este acest târg în viața județului Constanța și cum l-am putea transforma într-o atracție regională, într-un promotor al produselor și tradițiilor dobrogene”, a afirmat consilierul județean Răzvan Filipescu. 


Comentează știrea

cititoru
25 noiembrie 2022
analfabeți funcționali

Era și la Techirghiol un fel de târg duminica dar tâmpitul de Soceanu l-a desființat ca să facă parcare de TIR-uri. Plm

Pagina a fost generata in 1.4782 secunde