Premierul a dat asigurări că bugetul va putea susţine noile prevederi privind Educaţia

91
Premierul a dat asigurări că bugetul va putea susţine noile prevederi privind Educaţia - premiereducatie-1659449645.jpg
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dat asigurări că bugetul de anul viitor va putea susţine noile prevederi legale privind educaţia într-o întâlnire pe care a avut-o, marţi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Alianţei „O voce pentru Educaţie”, care reuneşte mediul asociativ şi de afaceri.

Potrivit unui comunicat al Executivului, cu această ocazie au fost dezbătute o serie de teme legate de pachetul de legi privind Educaţia, printre care finanţarea sistemului de învăţământ, dezvoltarea învăţământului profesional, tehnic şi dual şi digitalizarea, potrivit unui comunicat al Executivului.

„Astfel de consultări sunt binevenite, pentru a corela nevoia de modernizare şi capacitatea sistemului de învăţământ de a răspunde provocărilor viitorului. Programul România Educată, care beneficiază de o atmosferă efervescentă, se regăseşte în viziunea Legilor Educaţiei şi are nevoie de o fundaţie normativă solidă, care să poată susţine progresele viitoare”, a declarat premierul, citat în comunicat.
Din perspectiva noii legi a învăţământului preuniversitar, participanţii au subliniat importanţa asigurării finanţării necesare pentru implementarea reformelor, gestionarea provocărilor reprezentate de abandonul şcolar şi analfabetismul funcţional, precum şi soluţii pentru creşterea atractivităţii învăţământului profesional şi profesional dual, în acord cu cerinţele operatorilor economici.

„Premierul a dat asigurări că bugetul de anul viitor va putea susţine noile prevederi legale privind educaţia, iar ţinta de 15 la sută pentru învăţământ din bugetul consolidat reprezintă un angajament asumat care va fi îndeplinit treptat, până în 2027”, se arată în comunicat


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3311 secunde