SCHIMBARE IMPORTANTĂ ÎN ŞCOALA ROMÂNEASCĂ! Dispare un simbol al miilor de generaţii

469
SCHIMBARE IMPORTANTĂ ÎN ŞCOALA ROMÂNEASCĂ! Dispare un simbol al miilor de generaţii - eleviclasascoala-1653474373.jpg
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că 100.000 de profesori vor fi formaţi din perspectiva pedagogiei digitale, precizând că, în şcoli, tabla clasică va fi înlocuită cu un smart board şi că au fost lansate deja specificaţiile tehnice pentru ceea ce va trebui să se regăsească în fiecare clasă, informează News.ro. 


"În paralel, pe un alt plan, am lansat deja specificaţiile tehnice pentru ceea ce va trebui să se regăsească în fiecare şcoală. Este vorba de acea reformă, esenţială îi spun, prin care am asumat, cu toate criticile de rigoare, ideea renunţării la tabla clasică cu cretă şi burete din fiecare din cele peste 80.000 de săli de clasă din România. De ce cred foarte mult în această schimbare? Pentru că odată ce profesorii care sigur vor avea definit şi profilul competenţelor digitale, vor beneficia şi de formare, dar în realitate zi de zi vor intra într-o sală de clasă în care vor avea un smart board pe care chiar şi cei cu competenţe digitale minime vor şti să scrie similar cu creta pe tablă...”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

El a precizat că elevii vor fi mai atenţi cu noul sistem şi vor deprinde rapid sistemul de transfer în propriile device-uri a lecţiei predate de profesor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4827 secunde