Profesorii vor modificarea programei școlare! "Capetele elevilor se umplu și se golesc ca niște tomberoane"
Articole de la același autor
Întrucât anul școlar 2022-2023 va avea o structură reformată și evaluările vor cunoaște modificări: fără teze și o singură medie pe tot anul. Același ministru Cîmpeanu a declarat că decizia finală va fi a profesorului de la clasă, elevii urmând să aibă o singură medie la final de an. „Renunțăm la obligativitatea unor teze care, din păcate, și-au dovedit, și o recunosc, inutilitatea. O recunosc eu, acela care am susținut importanța lor, dar văzând rezultatele am înțeles că, din păcate, nu își mai ating scopul”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
„Țara ne vrea proști, ca să fim uşor de manipulat!”
Top articole din Cultură-Educație
Comentează știrea
Nici pe vremea lui Ceausescu nu era programa mai lejera, dar selectia era selectie. Cine dorea si putea sa invete mergea la liceu iar restul, la scoala profesionala. Acum ce sa facem, sa simplificam programa ca sa-i tinem prosti pe toti? Marea problema este alta, ca majoritatea profesorilor nu mai au nici o urma de pasiune pentru meseria lor. Se implica sau nu, salariul e acelasi. Iar la momentul acesta nu mai sunt de compatimit! Pana nu se va introduce un sistem de diferentiere in functie de performanta, nu vad cum ar putea creste implicarea.
Cred ca tu esti aiurea in tranvai .Copii cat ar fi de buni nu pot asimila toata materia .Predau 10 profesori si copii trebuie sa stie cat cei zece ?Da ,cine vrea mai multa materie o sa invete mai tarziu la specialitati ,fiecare unde se orienteaza .Dar sa bagi in capul unui viitor sofer,sudor ,vanzator matematici superioare integrale ,determinanti s.a la cei foloseste ?Materia multa si grea are rolul de a face din profesori zei si din elevi sclavi si,este facuta special pentru a nu putea fi invatata astfel elevii sunt la mana profesorilor care fac ce vor cu ei .Ca sa nu mai spunem ca mai multe materii inseamna mai multi profesori cu salarii f. bune si sindicate mai puternice cu si mai multi bani .
Esti total rupt de realitate. Nu vorbi in numele tuturor copiilor, concentreaza-te pe ai tai. Dupa mintea ta, nu ar trebui sa fie 10 profesori!!! Maxim 2 ar fi ok?! Este adevarat ca nu ai nevoie de matematici superioare ca sa profesezi ca sofer sau vanzator. Dar in acest de ce sa te cramponezi de liceu, 8 clase ajung, cat sa-ti poti lua permisul. Nu-ti cere nimeni sa stii integrale si determinanti, daca nu intentionezi sa iei bacul macar. Din cate vad, dumneata ai vrea sa se dea la bac tabla inmultirii, ca sa-ti vezi visul cu ochii: odrasla studenta la Spiru sau Saguna!
In Romania se foloseste des expresia : -a invatat de toate si nu stie nimic .Nu toti elevii de liceu fac si o facultate ,altfel ar trebuii ca atatea locuri de liceu sa fie si la facultate ,cee ce nu prea e .Invatamant gimnazial si preuniversitar este si in alte tari si multi din noi il stim si va garantam ca nu este asa "bogat "in materii ca al nostru .Cand un elev care a facut scoala in alta tara vine in Romania sa urmeze in acelas an nu face fata in clasa respectiva .D e ce ?Pentru ca in Romania se face materie multa si fara rost .Cine vrea sa aprofundeze materia sa o faca la facultate in 5 ani are destul timp .Cine spune ca un elev stie dupa 12 ani toata materia pe care a invatat-o la scoala minte .Si atunci ce rost are atata materie ?In loc sa invete un lucru temeinic aprofundat care sa-i foloseasca toata viata ,invata de toate si nu stie (bine)nimic .