Primăria Medgidia, partener în proiectul european ce vizează consumul de legume și fructe

210
Primăria Medgidia, partener  în proiectul european ce vizează consumul de legume și fructe - legumefructe-1371850676.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Medgidia a încheiat un parteneriat cu Fundația "PRAIS Corporate Communications", parteneriat ce a avut ca scop implementarea proiectului european "Creșterea consumului de fructe și legume proaspete în rândul grupurilor vulnerabile" sub sloganul "Mai mult gust, mai multă savoare".

Fundația respectivă a coordonat implementarea proiectului în România cu sprijinul celor 20 de parteneri locali din Medgidia, autorități locale și ONG-uri.

Puntea de legătură între Primăria Medgidia și Fundația "PRAIS Corporate Communications" a fost Florina Eftimi care s-a implicat într-un mod responsabil și profesionist, astfel că, în această lună se marchează finalul primului an de implementare a acestui proiect.

Activitatea în cauză și-a propus conștientizarea importanței unui comportament alimentar adecvat pentru sănătatea fizică și psihică a elevilor, persoanelor vârstnice cât și a femeilor însărcinate deoarece legumele și fructele proaspete ar trebui să fie o parte importantă a alimentației fiecărei persoane, indiferent de vârstă.

Programul european de încurajare a consumului de fructe în școli, este o inițiativă foarte importantă care vizează cele mai tinere generații de europeni, ajutându-i să își formeze obiceiuri alimentare sănătoase, un potențial excelent de a aborda problemele de sănătate ale populației.

Sesiunile de informare au vizat educarea populației pentru promo-varea sănătății, încurajarea consumului de fructe și legume, formarea unui stil de viață sănătos prin cultivarea respectului față de viața personală, sănătatea proprie și a celorlalți.

În același timp, s-a pus accent pe conștientizarea pericolului pe care îl reprezintă mâncarea fast-food pentru propria sănătate, stimularea consumului de fructe/ alte alimente proaspete și combaterea stresului prin apropierea de natură pe diverse căi.

La acțiune a participat și un medic nutriționist care a scos în evidență unele reguli de bază într-o alimentație sănătoasă.

Totodată, în cadrul sesiunilor au fost organizate mai multe concursuri de rețete pe bază de legume, fructe precum și concursuri de desene. Acțiunile din anul II de proiect vor începe din septembrie 2013 cu sesiuni de gătit și distribuția de fructe și legume. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.667 secunde