Primarul Ancuța Belu a inaugurat noul after-school din Mihail Kogălniceanu

590
3

Articole de la același autor

Dorința mai multor părinți din una dintre comunele din județul Constanța a devenit, de ieri, realitate, după ce primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, a inaugurat noul centru de zi: after-school.

Alături de șefa administrației locale, la eveniment au fost prezenți consilieri locali, părinți, copii, cadre didactice, dar și un grup de americani de la Baza Militară din Mihail Kogălniceanu. Acțiunea a început cu sfințirea noii instituții, de preoți din comună și a continuat cu prezentarea sălilor din after-school.

Așa cum era de așteptat, cei mai fericiți au fost copiii, dar și părinții, care nu vor mai avea, de acum încolo, grija că nu au cu cine-i lăsa pe cei mici după ce termină programul școlar.

"Mă bucur enorm că am scăpat de o grijă. Merg la serviciu și nu aveam cu cine să-l las pe băiat când termina orele. Acum, știu că voi putea sta liniștită, că o să aibă un program organizat și după terminarea orelor", a spus una dintre mămicile prezente la inaugurare.

Și primarul comunei, Ancuța Belu, s-a arătat foarte încântată că acest proiect s-a finalizat.

"Sunt foarte fericită că am reușit să duc la bun sfârșit acest obiectiv. Cu toate că am întâmpinat opoziție din partea unor consilieri locali, totuși, centrul de zi a fost realizat. Decizia de înființare a unui after-school am luat-o în urma consultării cu locuitorii comunei. Ei au semnalat necesitatea unui loc unde copiii să-și petreacă timpul liber, în siguranță, după terminarea cursurilor școlare. Sunt părinți care nu au cu cine să-i lase după ce aceștia pleacă de la școală și nu au nici posibilitatea de a angaja o bonă, astfel că este mai mult decât util un asemenea loc pentru ei. Cei mici vor sta la after-school până la ora 17.00. Aici vor mânca și își vor efectua temele sub supravegherea unui profesor. Mai mult, în curte a fost amenajat și un loc de joacă pentru copii. Și, cu toate acestea, deși este greu de crezut, sunt consilieri din PSD care s-au opus", a declarat primarul localității Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.

Valoarea lucrării pentru realizarea centrului de zi a fost de 191.248 mii euro eligibili nerambursabili, iar investiția s-a derulat în cadrul proiectului "Creșterea calității vieții în comuna Mihail Kogăl-niceanu". Odată finalizată, investiția oferă 40 de locuri pentru copiii comunei.

Astfel, elevi din ciclul primar vor putea ca, după orele de curs, să-și continue activitatea în after-school, care este dotat cu calculatoare și toate cele necesare pentru diverse activități extrașco-lare. În plus, ei vor putea învăța o limbă străină și vor putea servi masa de prânz în acest loc.

În altă ordine de idei, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, a anunțat că, în aproximativ trei săptămâni, va fi inaugurat și noul Centru de Tineret din localitate. 

Comentează știrea

Un cetatean
2 octombrie 2015
Nu inteleg

Nu inteleg de ce apare in poze viceprimarul demis Boldea. Si de ce nu apar in poze viceprimarii in functie Muse Victor, Cobuz si Pandrea?

Nevasta de cetatean
2 octombrie 2015
De ce.....

De ce Ancuta nu a taiat pamblica cu Pufta si cu Florin Butcaru?

vasile
14 decembrie 2015
tara de kkt

vai de pooola noastra!! consilier se presupune a fi o persoana care alte studii decat persoana care conduce!!! tocmai pt a sfatui , ma rog a face lobby, intrun domeniu necunoscut de rspectivul sef!! dar in romania "tre" sa ai doar un amarat de liceu la seral sau un spiru haret si gata!! te-ai scos !! consilier si tu nu stii macar cum te cheama!!! sau cine a fost stefan cel mare !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3186 secunde