Primarul Daniel Georgescu: „Ne-am realizat visul! 2 Mai redevine reședința de vară a artiștilor”

1535
Primarul Daniel Georgescu: „Ne-am realizat visul! 2 Mai redevine reședința de vară a artiștilor” - fondlimanuprimaruldanielgeorgesc-1658047933.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații din Constanța au transmis că unul dintre primarii care face cinste filialei de la malul mării a reușit să pună în practică un proiect de suflet. Mai exact, un vis a devenit realitate, după un deceniu! „Cultura la Liman” este un proiect complex inițiat de primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, cu scopul de a readuce în cele două sate de poveste, 2 Mai și Vama Veche, parfumul vremurilor de odinioară.

„Istoria acestei idei a început în urmă cu 10 ani, alături de Iuliana Dumitru. Nu ne gândeam în 2012 că vom ajunge în 2022, în sfârșit, să ne realizăm visul”, a spus primarul comunei Limanu Daniel Georgescu.


Expoziția de pictură „Grădina cu Îngeri” a fost prima acțiune din calendarul acestei veri. Au fost prezentate 30 de lucrări inspirate din viața și faleza satelor din comuna Limanu. Silvia Radu, autorul acestora, lasă, în afară de artă, o moștenire prețioasă acestor locuri. Împreună cu soțul ei, sculptorul Vasile Gorduz, a ridicat biserica din Vama Veche. Dorința artistei este ca aceste lucrări să fie vândute, iar banii să fie folosiți pentru copiii săraci din zonă.
 

„Tot ce este armonios, curat și sfânt nu este de pe Pământ. Aceste lucrări sunt cu adevărat speciale. Ele transmit un mesaj, sunt coborâte din cer”, a spus IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, prezent la eveniment.

Expoziția a avut loc în interiorul Căminului Cultural din 2 Mai, una dintre cele mai moderne clădiri dedicate culturii din județul Constanța.


Printre invitați au fost și Mariana Gâju, primarul localității Cumpăna, Mihai Buculei, unul dintre cei mai mari sculptori ai României, actori, scriitori, reprezentanți ai comunității locale, dar și mulți invitați de suflet ai artistei și organizatorilor.

În cadrul evenimentului, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, a acordat Silviei Radu titlul onorific de Ambasador al Culturii în 2 Mai, în semn de recunoștintă pentru contribuția culturală și spirituală adusă zonei.


Vădit emoționat pentru debutul acestui proiect, primarul și-a exprimat mulțumirea că, alături de echipa sa, a reușit să materializeze o idee prin care sudul litoralului să devină centrul cultural al litoralului, iar poveștile care fac să bată inimile celor două sate, să prindă din nou viață. Așadar, în această vară, 2 Mai și Vama Veche vor fi gazdele unor evenimente absolut excepționale. Urmează Festivalul de teatru și film „Serban Ionescu”, Festivalul de jazz și blues, Târg de carte, dar și Festival de fotografie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7377 secunde