Primăria Cernavodă a dat startul lucrărilor de consolidare la Liceul Axiopolis

305
Primăria Cernavodă a dat startul lucrărilor de consolidare la Liceul Axiopolis - cernavodaconsolidareliceu-1658047867.jpg
Administraţia publică din Cernavodă vrea să profite că elevii sunt în vacanţa mare şi a început lucrările de consolidare a Corpului C din incinta Liceului Tehnologic Axiopolis Cernavodă. Termenul de execuţie este de patru luni.


„Consolidarea clădirii are ca scop stoparea degradării structurii prin executarea de lucrări de subzidire. Se vor realiza grinzi noi de fundații și se vor hidroizola până la nivelul trotuarului. Pereții clădirii vor fi reabilitați și tencuiți. Se vor monta uși exterioare și ferestre din tâmplărie din lemn stratificat de esență tare-stejar. De asemenea, ușa de acces în interiorul Corpului C va fi dublă și va fi prevăzută cu două sisteme de autoînchidere. Vor fi înlocuite burlanele prevăzute pe clădire, iar terasa necirculabilă va fi refăcută, termoizolată, prevăzută cu pipe de aerisire, cu șapă armată cu plasă sudată tip PVC, rezistentă la UV. Clădirea va fi prevăzută cu o scară metalică de acces pe terasa necirculabilă. Soclul va fi izolat, iar trotuarele perimetrale vor fi refăcute”, a transmis primarul Liviu Cristian Negoiţă.


El a mai adăugat că aceste lucrări au fost gândite de conducerea administrației publice locale din Cernavodă pentru asigurarea unui mediu sigur de învățare și de lucru, atât pentru elevii cernavodeni cât și pentru cadrele didactice.

Toate lucrările privind consolidarea Corpului C din incinta Campusului Școlar se vor realiza cu materiale, echipamente și dotări conform standardelor. Sursa de finanțare a investiției de 1.069.390,87 lei provine din sponsorizare din partea SN Nuclearelectrica S.A.


De precizat este faptul că, în cazul în care lucrările vor depăși suma din sponsorizare, diferența va fi suportată de la bugetul local



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1195 secunde