„Ţară, ţară vrem campioane”!

Gimnastele de la CS Farul şi CSS 1, remarcate la Cupa OMV Petrom

345
Gimnastele de la CS Farul şi CSS 1, remarcate la Cupa OMV Petrom - 1-1658047436.jpg

Articole de la același autor

„Ţară, ţară vrem campioane”! Cu emoţii, determinare şi dorinţă de a arăta progresul făcut, gimnastele participante la cea de-a şasea ediţie a Cupei OMV Petrom şi-au stabilit ierarhiile, din care nu puteau lipsi reprezentantele Constanţei.

Ana Maria Bărbosu, la senioare, şi Amalia Ghigoarţă, în întrecerea junioarelor, au câştigat cele mai multe medalii de aur la cea de şasea ediţie a Cupei OMV Petrom.

Organizată de Fundaţia Casa Campionilor, competiţia a reunit la start 28 de sportive, junioare şi senioare, componente ale loturilor naţionale de la Deva şi Bucureşti, CNOPJ Deva şi Constanţa, BOPJ Dinamo, Bârlad, Arad, Deva şi Steaua. Toate sunt gimnaste care fac parte din proiectul coordonat de Octavian Bellu şi Mariana Bitang „Ţară, ţară vrem campioane!”, finanţat de opt ani de OMV Petrom.

Ana Maria Bărbosu, componentă a lotului naţional de la Deva, s-a impus la individual, sărituri şi bârnă, iar Amalia Ghigoarţă (CNOPJ Deva), la individual, paralele, bârnă şi sol.

Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanţa, şi Antonia Duţă, ambele componente ale lotului naţional de la Bucureşti, au câştigat la paralele şi la sol, iar la junioare, Sabrina Voinea Maneca, de la CS Farul, componentă a CNOPJ Constanţa, a fost prima la sărituri.

Amalia Ghigoarţă a primit şi „Premiul Special pentru cea mai bună execuţie” - 8.300, la sol.

Cu această ocazie, a revenit în competiţii şi Maria Ceplinschi, de la CS Farul Constanţa, componentă a lotului naţional de la Deva, care a concurat doar la sărituri şi la sol. Ea s-a clasat pe locul al treilea la fiecare din cele două aparate.

Ioana Stănciulescu a ocupat locul al doilea la individual senioare, ierarhie în care Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, componentă a lotului naţional de la Deva, a prins ultima treaptă a podiumului, iar Silviana Sfiringu, de la CS Farul, componentă la rându-i a lotului naţional de la Deva, a încheiat pe poziţia a cincea, în condiţiile în care nu a concurat la sol.

Ioana Stănciulescu a fost a doua la sărituri, sol şi bârnă, iar Silviana Sfiringu s-a „abonat” la locul trei la paralele şi bârnă.

La individual junioare, Teodora Stoian, de la CSS 1, componentă a CNOPJ Constanţa/Deva, a terminat pe locul trei, în timp ce colega sa de club şi centru olimpic Miruna Botez a fost a doua atât la bârnă, cât şi la sol.

XXX

Cea de-a şasea ediţie a Cupei OMV Petrom a fost găzduită de sala de gimnastică a Complexului Olimpic „Sydney 2000” de la Izvorani. Ediţiile 2020 şi 2021 nu s-au desfăşurat, din cauza pandemiei Covid-19.

Pentru Amalia Ghigoarţă, Sabrina Voinea Maneca şi Amalia Puflea, a fost ultima verificare înaintea participării la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Banska Bystrica (Slovacia), eveniment programat în perioada 24-30 iulie.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2831 secunde