Primarul din Aliman, George Nicola, este preocupat de reducerea abandonului școlar

1907
Primarul din Aliman, George Nicola, este preocupat de reducerea abandonului școlar - fond-aliman-1706552158.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, George Nicola, primarul comunei Aliman, intenționează să finalizeze proiectele în derulare, dar are în vedere și demararea altor lucrări de interes pentru comunitate.

Investițiile în domeniul educației, culturii și infrastructurii cresc nivelul de trai al locuitorilor comunei, de aceea sunt în atenția primarului.

În prezent, pe raza localității sunt în derulare proiecte finanțate din fonduri guvernamentale și europene.

„Vorbim despre modernizare străzi în satele Aliman şi Dunăreni, judeţul Constanţa, iar această investiție presupune asfaltarea străzilor pe o lungime totală de 1.963 metri liniari. Obiectivele proiectului sunt îmbunătățirea circulației, creșterea calității serviciilor publice, atragerea de noi investitori, stoparea migrării populației active, facilitarea accesului persoanelor și autovehiculelor şi îmbunătățirea accesibilității în zonă.

Apoi mai avem un proiect, şi anume renovarea energetică moderată la Școala primară nr. 2, sat Vlahii, comuna Aliman, județul Constanța, care vizează lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii (inclusiv schimbarea acoperișului) și a sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum. De asemenea, mai vizează instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, instalarea unor sisteme de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior şi reabilitarea instalațiilor de iluminat. Obiectivele acestui proiect sunt reabilitarea clădirii, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, reducerea poluării şi creșterea eficienței energetice”, a declarat George Nicola.

Totodată, edilul din Aliman îşi îndreaptă atenţia şi spre modernizarea şcolilor şi dotarea acestora cu echipamente inteligente.

„Obiectivele acestui proiect sunt atenuarea decalajelor digitale actuale dintre școlile din mediul urban și cel rural, oferirea unui spațiu de învățare deschis, modern, ajutând la înțelegerea conceptelor predate prin intermediul tehnologiei, conform standardelor actuale, rezolvarea problemei privind scăderea numărului de potențiali elevi, din cauza polarizării lor în zona urbană, în școli mai bine dotate şi reducerea abandonului școlar, prin creșterea atractivității materialelor utilizate în procesul instructiv-educativ. Prin implementarea proiectului se urmărește ca școala să devină mai atractivă pentru elevi, astfel încât să se rezolve problema centralizării elevilor spre zona urbană, pe de o parte, dar și asigurarea pregătirii adecvate a elevilor pentru cerințele actuale din câmpul muncii, pe de altă parte. Tot la capitolul educaţie introducem şi proiectul de dezvoltare a unui serviciu de educație timpurie complementar în comuna Aliman. Acesta presupune înființarea de noi servicii complementare de educație timpurie în zonele care nu au acces la astfel de servicii, astfel încât copiii din aceste zone să aibă acces la educație timpurie de calitate, echiparea serviciilor complementare existente cu mobilier și echipamente adecvate, astfel încât acestea să fie capabile să ofere servicii de calitate și să se adapteze nevoilor cerințelor diferitelor grupuri de copii. Totodată, îmbunătățirea capacității personalului care lucrează în serviciile complementare, prin formare și dezvoltare profesională, pentru a asigura o abordare adecvată a nevoilor copiilor și a familiilor lor şi dezvoltarea de programe educaționale adaptate nevoilor specifice ale copiilor cu vârsta de 0-6 ani din categorii defavorizate, pentru a se asigura că aceștia primesc o educație adecvată și de calitate. Este vorba despre un centru în care se vor afla copii între 0 şi 6 ani. Vom dota acest centru cu echipamente, jucării şi le vom acorda o masă caldă pe zi timp de un an. Investiția se va realiza cu fonduri europene obținute prin Componenta C 15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat primarul localității Aliman.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.686 secunde