Primarul Mariana Mircea a fost ales vicepreședinte al Asociației Europene a localităților cu utilități nucleare

2290
Primarul din Cernavodă, social-democratul Mariana Mircea, a participat, la începutul acestei luni, la Conferința Anuală a GMF - Asociația Europeană a localităților cu utilități nucleare (depozite de deșeuri radioactive și centrale nucleare), eveniment organizat la Bruxelles și la care au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților din Suedia, Spania, Slovenia, Belgia, Ungaria, precum și ai Nuclear Association Industry, Marea Britanie.
Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre normele de securitate în operarea centralelor nucleare, despre planurile de criză și evacuare a populației în cazul unor incidente nucleare, dar și pe marginea mijloacelor de informare și pregătire a populației în astfel de situații.
În ceea ce-l privește pe șeful administrației locale din Cernavodă, conform aceluiași comunicat de presă, acesta a amintit inițiativele pe care le-a susținut în 2009, anume două dezbateri publice și un sondaj de opinie prin care locuitorilor orașului Cernavodă le-au fost puse la dispoziție mai multe informații despre obiectivele nucleare din localitate și prin intermediul cărora ei au putut să-și exprime opiniile cu privire la acestea. Totodată, Mariana Mircea a explicat demersul prin care administrația locală a încercat aplicarea unei taxe de risc pe care, însă, reprezentanții centralei nucleare o resping.
De precizat e că în contextul aceluiași eveniment au fost organizate alegeri privind comitetul de conducere, ocazie cu care Mariana Mircea a fost aleasă vicepreședinte al GMF, funcție pe care a mai deținut-o și în perioada 2003-2005. GMF este Asociația Europeană a localităților cu utilități nucleare care promovează interesele membrilor săi la nivel european, prin întâlniri cu membrii Consiliului Europei și ai Parlamentului European. Nu în ultimul rând, s-a propus ca următoarea adunare generală a GMF să fie găzduită la Cernavodă, în toamna anului viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1883 secunde