Proiectul legii grațierii, lucrat de la un calculator din Cabinetul lui Dragnea

245
Proiectul legii grațierii, lucrat de la un calculator din Cabinetul lui Dragnea - dragneamormoloci-1484905187.jpg
Proiectul grațierii, lucrat într-un calculator din Cabinetului lui Dragnea de la Parlament. Potrivit site-ului cursdeguvernare.ro, forma finală a proiectului de Ordonanță de Urgență privind grațierea a trecut printr-un calculator de la cabinetul liderului PSD Liviu Dragnea, la autor fiind trecut numele "anca.spiridon".

Anca Spiridon este director general la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților, transmite News.ro.


Potrivit sursei citate, spre deosebire de celelalte 3 documente din pachetul postat pe site-ul Ministerului, (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajați ai Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe "anca.spiridon".


Conform ghidului de asistență Microsoft, atunci când se creează un document nou, Word adaugă automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului în proprietățile unui document. Astfel, metadatele proiectului de OUG pentru grațiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justiției, au drept autor "anca.spiridon" și semnătura "prenume.nume" este specifică documentelor create din Word-ul computerelor de la Camera Deputaților. Semnăturile celor de la Ministerul Justiției sunt reținute de Word ca "Prenume Nume".

Pe proiectul de OUG privind grațierea în metadatele documentului Word apare și numele unui funcționar din Ministerul Justiției, la mențiunea "Last Modified" – Marinela Eni. Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public și Planificare Strategică din Ministerul Justiției.

Contactată de site-ul Curs de Guvernare, Anca Spiridon a negat și a spus că nu știe nimic despre acest proiect.

Proiectul de OUG promovat de Ministerul Justiției prevede grațierea integrală a pedepselor de până la 5 ani și reducerea la jumătate a pedepselor pentru femeile gravide, cei care au în întreținere copii sub cinci ani, și cei cu vârste de peste 60 de ani, precum și cei cu boli incurabile în faze terminale.

Prevederile Ordonanței nu se aplică recidiviștilor, nici celor care s-au sustras executării pedepsei și nici celor care comit infracțiuni după data de 18 ianuarie 2017. Proiectul intră în vigoare în data de 18 februarie 2017, potrivit documentului lansat în dezbatere publică de Ministerul Justiției, scrie libertatea.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6716 secunde