Sătulă de promisiuni, Mariana Gâju a răbufnit! "Nu ne ajută nimeni cu nimic!"

3613
1
Sătulă de promisiuni, Mariana Gâju a răbufnit!

Articole de la același autor

Primarii reclamă o subfinanţare cronică a investiţiilor locale şi atrag atenţia că au de primit peste 200 de milioane de euro pentru finalizarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Asociaţia Oraşelor solicită Guvernului ca banii să fie asiguraţi la rectificarea bugetară. În acelaşi timp, preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, filiala Constanța, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, tună şi fulgeră în ceea ce priveşte acest subiect pentru că în mediul rural din România există foarte multe probleme nerezolvate.

„Trebuie să fim civilizaţi şi să spunem că Asociaţia Comunelor din România are 263 de comune cuprinse. În toate aceste comune se aude un strigăt de desperare cu privire la cofinanţarea proiectelor europene ale noastre. Solicităm înţelegere din partea guvernanţilor pentru că riscăm să nu mai primim aceste fonduri europene. Vorbim despre miliarde de euro, bani alocaţi prin PNRR pentru dezvoltarea durabilă a satului românesc. Vreau să zic că românii au forţa de a susţine cu tărie interesele naţionale ale ţării noastre. Nu vrem să fim slugarnici la poarta Uniunii Europene. Vrem să fim respectaţi şi în acelaşi timp să ne aplecăm atenţia în slujba oamenilor din mediul rural, acolo unde avem nevoie de proiecte. Un primar care nu dezvoltă proiecte în comuna pe care o administrează, mai bine pleacă acasă decât să fie milog la poarta Uniunii Europene. Această declaraţie o fac pe proprie răspundere”, a spus Mariana Gâju, într-o declarație acordată ziarului Cuget Liber.

Pe de altă parte, primarul Mariana Gâju a făcut referire şi la curăţenia din mediul rural care trebuie respectată de către autorităţi, dar mai ales de către cetăţeni.

„Trebuie să se rezolve problema privind curăţenia în satul românesc. Trebuie să ne ocupăm de ceea ce înseamnă infrastructură educaţională, medicală dar şi infrastructura mare. Mă refer aici la asfaltare, canalizare, reţea de apă şi aşa mai departe. Prefer să plătesc bursele elevilor care se îndreaptă către educaţie. Prefer să mă ocup de digitalizarea în şcoli şi în administraţia publică. Trebuie să fim foarte atenţi la siguranţa cetăţenilor şi la integritatea copiilor noştri. Trebuie să accelerăm cât mai mult procesul pentru reînfiinţarea posturilor de Poliţie Comunală”, a adăugat Mariana Gâju.

Primarul comunei Cumpăna a amintit şi de casele de pariuri sportive sau de locurile cu păcănele, acolo unde foarte mulţi copii riscă să se rateze.

„Doresc şi aş aprecia în acelaşi timp votul Senatului şi am credinţa că va fi respectat de către Camera Deputaţilor privind existenţa unei unităţi de pariuri sportive sau jocuri de noroc la 20.000 de locuitori. Dar şi acea unitate să fie autorizată de către administraţia locală. Avem copii, care merg la şcoală, stau o oră şi apoi intră în prostiile astea de locuri. Şi după aia iese copilul de acolo şi îl ia ameţeala că a pierdut nu ştiu câţi bani. Şi trebuie să îl ducem la spital, dar în majoritatea comunelor nu există nici măcar un dispensar modest. Ne trebuie proiecte, bani pentru persoane cu dizabilităţi, nu ajutor social. Aceşti oameni cu ajutor social să se ducă la muncă. 20 la sută din populaţia României sunt oameni cu pensii sociale. Ceilalți mor de foame. Păi ce facem aici? Nu ne ajută nimeni cu nimic!”, a mai spus Mariana Gâju

Comentează știrea

fani
12 septembrie 2023
educatie

Intreb si eu de ce ai umplut Cumpana cu sali de jocuri de noroc daca esti asa de ingrijorata de viitorul copiilor ? Este de necrezut pentru o comuna sa permita asemenea destrabalare.Sunt mai multe decat scoli ,despre ce vorbim

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1327 secunde