Se apropie iarna. Și campania electorală. Primăria Constanța împarte ajutoare și subvenții

1784
1
Se apropie iarna. Și campania electorală. Primăria Constanța împarte ajutoare și subvenții - sedintaconsiliullocal18-1474981355.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Local al Municipiului Constanța se va reuni în ședință ordinară, vineri, 30 septembrie, ora 11.00, în sala "Remus Opreanu" a Consiliului Județean Constanța, convocarea fiind făcută de edilul Decebal Făgădău. 


Pe ordinea de zi se află 27 de proiecte, urmând ca în cadrul ședinței să depună jurământul și consilierul Cristian Mihăilescu, de la PSD, cel care o înlocuiește în Consiliul Local pe Adriana Teodoru, care și-a dat demisia luna trecută. 


Printre altele, un proiect de hotărâre îi vizează pe pensionarii din Constanța. Astfel, numărul celor care vor beneficia de gratuitate la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun RATC va crește de la data de 1 octombrie. Concret, consilierii locali vor să acorde gratuități la transportul în comun pentru vârstnicii a căror pensie ajunge până la 1.250 de lei inclusiv. În prezent, beneficiază de această gratuitate pensionarii care au venituri de 1.000 de lei. Abonamentul poate fi obținut de la orice chioșc RATC, prezentând ultimul cupon de pensie și cartea de identitate.


Potrivit aceluiași proiect de hotărâre, ar urma să beneficieze de gratuitate și cei cu vârsta de peste 60 de ani care nu realizează venituri. Pentru a obține abonamentul, ei trebuie să prezinte la chioșc o adeverință eliberată de ANAF, care atestă faptul că nu au niciun fel de venit.


Totodată, un alt proiect de hotărâre vine în sprijinul celor care se încălzesc pe timpul iernii cu ajutorul lemnelor de foc sau a energiei electrice. În consecință, se propune ca familiile cu venituri modeste să primeas-că cel mult 700 de kg de lemne de foc, în timp ce ajutoarele pentru cei care se în-călzesc cu energie electrică se stabilesc în funcție de venituri. Drept urmare, potrivit proiectului, familiile în care veniturile pe membru sunt de până la 155 lei/lună vor primi 132 lei, pentru venituri între 155,1 și 210 lei/lună/membru de familie, suma va fi de 119 lei și descrescător până la venituri între 540,1 și 915 lei, pentru care ajutorul este de 26 de lei.


Și cei care locuiesc în Campusul Social "Henri Coandă" urmează să primească ajutoare. Astfel, locatarii care au încheiat contracte cu RAEDPP și se încălzesc cu energie electrică vor primi între 264 lei și 53 lei/lună, în funcție de venituri. Cea mai mare sumă, 264 lei este pentru venituri de până în 155 lei/lună/membru de familie. În schimb, sunt excluși de la acordarea oricăror ajutoare, constănțenii care posedă un autoturism mai nou de 10 ani, care dețin utilaje agricole, terenuri, gater, presă de ulei sau depozite bancare.


Tot în cadrul ședinței de vineri, aleșii locali vor aloca diverse sume de bani din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a Clubului Sportiv Farul Constanța și Clubului Sportiv Universitar Neptun Constanța în anul competițional 2016-2017. În plus, pe ordinea de zi se află mai multe proiecte privind aprobarea unor planuri urbanistice zonale, dar și atribuirea în proprietate a unor locuri de veci unor re-voluționari din Constanța, în baza Legii 341/2004. 


Comentează știrea

Murphy
28 septembrie 2016
Cine este " pentru " ?

Cine este " pentru " ? .....Pentru ce intreba o colega pe o alta colega. Nu stiu draga mea, dar eu sunt " pentru ". Abia a doua zi afla cele doua colege ca s-a votat reduerea salariilor consilierilor locali cu 25 % ! Aoleu draga ce-am votat noi ? Lasa draga ca ramanem doar cu ce furam noi si gata !

Articole pe aceeași temă

Vineri, 09 Septembrie 2016
Stire din Social : Autobuzele supraetajate,  trase pe dreapta
Pagina a fost generata in 0.4863 secunde