Senatorul Chiru îi cere lui Ponta să lămurească românii cu privire la gazele de șist

152
1
Președintele organizației județene Constanța a Partidului Democrat Liberal, senatorul Christian Gigi Chiru, a depus, ieri, în Parlament o declarație politică pe tema gazelor de șist. Parlamentarul constănțean i s-a adresat primului ministru Victor Ponta, căruia i-a solicitat să explice românilor dacă exploatarea gazelor de șist poate reprezenta un pericol pentru populație.

"Problema gazelor de șist este la fel de importantă ca multe alte probleme cu care se confruntă astăzi România. Domnule prim ministru, sunteți dator să le explicați românilor de ce erați împotriva gazelor de șist atunci când vă aflați în opoziție, iar astăzi vă feriți să le explicați schimbarea de abordare? Totodată, spuneți-le românilor dacă părintele, tatăl a doi copii și prim ministru, Victor Ponta ar cumpăra o casă și s-ar muta alături de ai săi în zonele unde se vor monta sondele de foraj pentru gaze?", a spus senatorul constănțean Gigi Chiru. 

El a adăugat că întrebările sunt mult mai multe, de exemplu, ar trebui ca cetățenii din Dobrogea să știe dacă vor consuma apă contaminată dacă se va începe exploatarea gazelor de șist.

"Riscăm să ne îmbolnăvim de la apă? Se vor produce cutremure din cauza detonării de explozivi, riscăm să ne cadă casele? Se va folosi tehnologie poluantă sau aditivi cancerigeni? Câmpul acvifer va fi contaminat? Vor fi eliberate la suprafață substanțe radioactive precum Radium 233? Se va distruge pânza freatică? Care va fi riscul seismic? Puteți, domnule Ponta, să răspundeți acestor întrebări?", a mai spus Gigi Chiru pe parcursul declarației politice.

Comentează știrea

ManolescuBD
4 aprilie 2013
Ziua Națională Anti-Fracturare

Astăzi, 4 Aprilie, este Ziua Națională Anti-Fracturare ! 28 de Orașe ies în stradă !!! ALĂTURAȚI-VĂ : http://stopfracturare.ro/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5843 secunde