Concurs Senatorul Gigi Chiru spune că Guvernul USL "fură" banii pensionarilor

438
2
Senatorul Gigi Chiru spune că Guvernul USL

Articole de la același autor

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare să primească pensia mărită de Guvernul Ponta, însă democrat-liberalii atrag atenția că 600.000 de pensionari, beneficiari ai pensiei minime de 350 lei introdusă de Guvernul Boc, nu vor primi mai mulți bani, ci tot 350 lei. 

Ei susțin că USL a refuzat să indexeze pensiile celor 600.000 de oameni cu cele mai mici pensii din România, deși parlamentarii PDL au depus amendament pentru ca și pensionarii cu pensie minimă să primească cu 5,4% mai mulți bani de la 1 ianuarie. 

Cu toate acestea, USL a respins propunerea PDL și a sărăcit portofelul fiecărui pensionar cu 61 de lei lunar. 

"În realitate, USL-ul a ales să fure celor șase milioane de pensionari câte 61 de lei lunar. USL a decis să spună nu majorării celor mai mici pensii. Efortul bugetar pe care îl presupunea indexarea pensiilor minime ar fi fost infim - aproximativ 10 milioane de lei. Ca exemplu, jumătate din această sumă a fost alocată de către USL pentru achiziționarea de mașini la Parlamentul României. Cinismul USL nu se oprește aici: USL a decis să returneze pensiile nesimțite pe care PDL le modificase conform principiului just al contributivității. Acele pensii speciale care ajung la câteva mii de euro pe lună, inclusiv pensii ale parlamentarilor.

Cu alte cuvinte, dreptatea USL înseamnă că cei care aveau nejustificat pensii de sute de milioane de lei le vor primi înapoi, în timp ce cei mai săraci pensionari nu vor primi în realitate nimic", a explicat președintele PDL Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru. 

El a mai adăugat că, la Constanța, pensionarii suferă și mai mult din cauza USL. 

"Administrația Mazăre, pe lângă banii luați din pensie de USL, pune în cârca bătrânilor noștri taxa de habitat, dar și una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară. Le cerem public parlamentarilor USL, dar și celor responsabili să explice indexarea pensiilor și de ce trebuie să fure câte 61 de lei pe lună de la fiecare pensionar, și să nu se ascundă în spatele mandatelor și a scaunelor confortabile din Parlament", a mai declarat senatorul Christian Gigi Chiru. 

Comentează știrea

Danâlețul pupinos
11 februarie 2013
UnaJavra

Mai Jiji l`amorozo!!,faci 3,14șu pe tine.Chestia este ca-il faci contra vantului!!!

.........
12 februarie 2013
..........

Sunt o gramada de deputati care urla ca nu le ajung 4mii lei pentru a isi gasi un adapost, o putea dl ponta sa traiasca cu acesti bani ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3305 secunde