Transport gratuit pentru elevi, cu CT Bus. Cum se obțin abonamentele

1463
Transport gratuit pentru elevi, cu CT Bus. Cum se obțin abonamentele - transportgratuit-1599068410.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Constanța au anunțat că, începând din această lună, elevii, liceenii dar și preșcolarii care învață în municipiul Constanța beneficiază de transport gratuit cu autobuzele CT Bus. Aceștia trebuie însă să își ridice abonamentul și să îl vizeze lunar.

"În conformitate cu Hotărârea nr.435/2020 privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport al elevilor, precum și pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017, publicată în MO 466 din 2 iunie 2020, abonamentele lunare se vor elibera astfel elevilor din învățământul preuniversitar – persoana care urmează cursurile de stat sau particular acreditat ori autorizat la una din următoarele forme de învățământ: învățământ preșcolar, învățământ primar care cuprinde clasa pregătitoare și clasele I-IV, învățământ gimnazial, învățământ liceal, învățământ profesional, cu durata de minimum trei ani, și învățământ postliceal", explică reprezentanții CT Bus.

Pentru a putea beneficia de gratuitatea serviciilor publice de transport local, elevii pot solicita abonament lunar centrelor de emitere a documentelor de transport public local de pe raza municipiului Constanța. Ei trebuie să prezinte carnetul de elev sau adeverință emisă de unitatea de învățământ vizată cu ștampilă pentru anul în curs, completate cu toate datele de identificare, precum și cartea de identitate, pentru cei peste 14 ani, ori certificatul de naștere. Aceste ultime două documente sunt necesare numai la prima emitere a abonamentului. De asemenea, este solicitată o fotografie ¾.

"Numai în luna septembrie elevii pot prezenta, în locul carnetului de elev, adeverința emisă de unitatea de învățământ din care fac parte. Ulterior, începând cu luna octombrie 2020 toate abonamentele pentru elevii din învațământul preuniversitar se vor elibera în baza carnetului de elev vizat pe anul școlar 2020 – 2021. Se vor elibera abonamente gratuite lunar, cu valabilitate pe toată luna calendaristică. Declarația de consimțământ se va solicita la o primă introducere în sistem. În cazul în care aceasta a fost inregistrată în anii anteriori, nu mai este necesară o nouă depunere", mai spun cei de la CT Bus.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4445 secunde