Ultima şedinţă din an pentru aleşii judeţeni. Ce decizii importante au luat

1510
Consiliul Județean Constanța s-a reunit, ieri, 17 decembrie 2020, în ultima ședință ordinară din acest an și au fost prezenți 35 de consilieri din totalul de 37. Evenimentul a fost ținut în regim de videoconferință, iar pe ordinea de zi au fost 25 de proiecte de hotărâri și două proiecte pe lista suplimentară.

Cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi au fost cele privind dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei COVID – 19, dotarea Spitatulului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei sanitare COVID – 19. Pentru aceste proiecte se va aloca suma totală de 43.148.697 lei, valoare care reprezintă decontarea echipamentelor de protecție și a consumabilelor achiziționate de către cele două instituții sanitare și achiziționarea de echipamente medicale noi, care să vină în creșterea capacității de intervenție în lupta contra noului coronavirus.„Printre cele mai importante echipamente medicale ce urmează a fi achiziționate pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență sunt: nebulizatoare, trusă de videobronhoscopie, injectomate, spirometre, aparat de radiologie digital cu grafie cu tub fixat în podea, sistem modular de testare pulmonară, ecograf cu sondă abdomen și cu sondă pleurală (liniară), paturi ATI, monitoare funcții vitale, aparate de ventilație mecanică, infuzomate, monitor de transport, defibrilatoare și aparate de anestezie. Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie urmează a fi achiziționate următoarele echipamente: un echograf doppler portabil și unul fix, defibrilator cu monitor LCD bifazic – sincron și asincron, bronhoscop flexibil cu canal de lucru, analizator de gaze sanguine portabil, echograf portabil cu traducător US pentru cord și plămân, aparat Roentgen digital fix și mobil, precum și echipamente de dezinfecție prin nebulizare”, a declarat preşedintele CJC, Mihai Lupu.


Bursele elevilor din învăţământul special, aprobate

Un alt proiect, important, a fost cel care privește stabilirea numărului și cuantumului burselor școlare aferente anului școlar 2020 – 2021 pentru elevii care frecventează cursurile instituțiilor de învățământ special. Astfel, au fost aprobate 429 de burse pentru elevii care frecventează cursurile celor trei școli speciale, din subordinea Consiliului Județean Constanța, burse care se ridică la valoarea de 300 lei de elev pe lună fiecare și vor fi împărțite în trei categorii: burse de merit, burse de studiu și burse sociale.Au mai fost adoptate și proiectele de hotărâri care privesc desemnarea administratorului special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța (RAJDP), desemnarea reprezentanților Județului Constanța în cadrul Adunărilor Generale ale Asociațiilor Grup de Acțiune Locală (GAL) și a Asociației „Grup Local Dobrogea Nord”, în care CJC este membru, precum și modificarea componenţei Comisiei Tehnico - Economice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.


Mai exact, administrator special al RAJDP Constanța a fost desemnat Dan Iulian Marin, care a primit 30 de voturi. Ca reprezentant al GAL Constanța Centru a fost votată Mădălina Emilia Tudora, pentru GAL Constanța Sud a fost votat Lucică Ilie Pascu, iar Costel Cătălin Ilie a fost votat să reprezinte Consiliul Județean în Asociația „Grup Local Dobrogea Nord”. În urma votului consilierilor județeni, Comisia Tehnico - Economică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa a fost modificată prin completarea acesteia cu următoarele funcții: președinte: Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța şi ca reprezentanți ai CJC, Gianina Ionela Topolov și Edward Ilyus Nedelcu, consilieri județeni.


De asemenea, pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Județean Constanța, a mai fost hotărârea privind modificarea componenței Comisiei pentru Protecția Copilului Constanța, unde Carmen Răducu l-a înlocuit pe Petre Dinică, în funcția de vicepreședinte. Tot pe lista suplimentară s-a mai aflat și proiectul de hotărâre ce privea desemnarea reprezentanților CJC în Consiliul de conducere al Fundației Județene pentru Tineret Constanța. Aceștia sunt: Marian Țuțuianu, Diana Ionescu și Dragoș Frâncu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6147 secunde