USR cere demisia ministrului Alexandru Rafila

326
USR cere demisia ministrului Alexandru Rafila - usr-rafila-1697544222.jpg

Articole de la același autor

USR cere demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe care îl acuză că a eşuat în a rezolva problemele pacienţilor români.

Solicitarea vine în contextul în care bolnavii de cancer au protestat, marţi, în faţa Guvernului, pentru a cere implementarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului, votat în Parlament de aproape un an.

Conform unui comunicat transmis de USR, Ministerul Sănătăţii se laudă că a dat toate actele normative necesare, dar nu au fost implementate normele aferente Planului de Combatere a Cancerului, nu există registre, iar medicamentele necesare nu se găsesc în farmacii sau spitale.

„USR cere din nou demiterea ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, respectarea dreptului la viaţă pentru pacienţii cu cancer din România şi accelerarea, cu un alt ministru al Sănătăţii, a procesului de implementare a Planului Naţional de Combatere a Cancerului votat în unanimitate de Parlamentul României”, a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu, citat în comunicat.

Deputatul USR Adrian Wiener susţine că Planul Naţional de Combatere a Cancerului a fost doar un moment de festivism politic insultător şi că nimic nu s-a schimbat în reţeaua oncologică din România.

„Nu există screening şi depistare precoce, nu a crescut accesul la medicaţie, ba dimpotrivă, s-a deteriorat chiar accesul la paliaţie. Programele naţionale, inclusiv cel de oncologie, au rămas fără finanţare. În ţara cu cea mai mică rată de supravieţuire din Uniunea Europeană pentru pacienţii bolnavii de cancer, în ţara cu cea mai mare mortalitate evitabilă, în ţara în care se moare barbar şi nedemn, incompetenţa şi nepăsarea PSD şi a ministrului Rafila continuă să frângă vieţi”, a spus Wiener, în acelaşi comunicat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4652 secunde