Ludovic Orban: „Forţa Dreptei strânge semnături pentru revizuirea Constituţiei în privinţa calculului pensiilor”

293
Ludovic Orban: „Forţa Dreptei strânge semnături pentru revizuirea Constituţiei în privinţa calculului pensiilor” - orban-semnaturi-1697544185.jpg

Articole de la același autor

Deputatul neafiliat Ludovic Orban a declarat că parlamentarii Forţa Dreptei şi-au propus ca până la finalul acestui an să strângă numărul de semnături necesare revizuirii Constituţiei, în sensul introducerii în Legea fundamentală a obligativităţii calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi doar în baza principiului contributivităţii.

„Parlamentarii Forţa Dreptei au votat împotriva acestei parodii penibile şi acestei păcăleli noi pe care o administrează actuala coaliţie către cetăţenii români (proiectul privind pensiile speciale - n.r.). În Constituţie se prevede că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii acestora. Obiectivul Forţa Dreptei este de a readuce litera şi spiritul Constituţiei în legea care reglementează calculul pensiei cetăţenilor români. Concluzia la care am ajuns, este o decizie pe care a luat-o conducerea Forţa Dreptei este aceea de a iniţia revizuirea Constituţiei. Ne-am propus ca până la sfârşitul anului să strângem numărul de semnături necesare, peste un milion de semnături, pentru iniţierea revizuirii Constituţiei în sensul introducerii în Constituţiei a unei explicitări a principiului egalităţii în faţa legii pentru ceea ce înseamnă calculul pensiei şi anume să introducem în Constituţie obligativitatea calculului pensiei pentru toate categoriile de angajaţi doar în baza principiului contributivităţii”, a spus Orban la Palatul Parlamentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9788 secunde