Constănţenii nu mai vor să se imunizeze împotriva Covid. "Mi-am dat seama că mă vaccinez degeaba"

689
Dacă, în urmă cu un an, doi, constănţenii erau disperaţi să se vaccineze împotriva Covid-19, speriaţi ca nu cumva să se îmbolnăvească, iată că în prezent nu se mai înghesuie nimeni să prindă un loc la vaccinare. De fapt, această tendință s-a oprit de luni întregi. Oamenii îşi văd de treaba lor, viaţa merge înainte…

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, de la începutului anului 2023 şi până în prezent doar 1.910 constănţeni s-au mai imunizat. Restul au preferat să nu mai facă vaccinul, dintr-un motiv sau altul.

„Am văzut ce s-a întâmplat cu alţii şi mi-am dat seama că mă vaccinez degeaba. Acest ser nu i-a protejat pe mulţi. S-au îmbolnăvit oamenii pe capete, unii având la activ şi câte trei doze făcute, deci de ce m-aş vaccina?”, se întreabă Damian M., în vârstă de 43 de ani din Constanța. Și Isabela P. este de aceeași părere, că ar face inutil acest vaccin. „Rudele mele şi-au dat organismul peste cap cu vaccinul împotriva Covid. După administrarea lui, au avut tot felul de probleme de sănătate. Unii au început să aibă ameţeli, au început să aibă dureri severe de cap, reacţii ciudate. Eu chiar nu vreau să trec prin aşa ceva”, ne-a mărturisit tânăra de 37 de ani.

Dacă lumea este indiferentă vizavi de vaccinarea împotriva noului coronavirus, nu se poate spune acelaşi lucru despre celelalte tipuri de ser, care oferă populaţiei protecţie contra multor boli. Mai mult decât atât, luna aceasta, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, lansat de către Ministerul Sănătății, pe viitor se are în vedere adoptarea unei noi strategii naționale privind vaccinarea. Toate acestea în condiţiile în care pe rețelele de socializare au apărut, în ultima vreme, foarte multe teorii prin care se arată că se introduce vaccinarea obligatorie în România. Pentru a linişti populaţia, Ministerul Sănătății a emis un comunicat de presă prin care neagă toate aceste informații și susţine că își propune să ofere acces echitabil tuturor oamenilor la vaccinare.

„Strategia națională de vaccinare asigură acces echitabil pentru oricine, fără să impună vreo obligativitate. Niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune vaccinarea obligatorie! Acest act medical nu este și nu va fi obligatoriu! Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia națională de vaccinare pentru următorii ani intră în analiza interministerială, urmând să fie propus spre adoptare în viitorul apropiat. Specialiștii noştri au specificat că actul normativ vine să ofere acces echitabil la vaccinare pentru oricine, oricând și la orice vârstă, dar subliniază că actul normativ nu are niciun fel de prevedere cu privire la obligativitatea vaccinării. Ne dorim să avem o țară cu oameni sănătoși și protejați de boli infecțioase. Erorile legate de vaccinarea anti-Covid nu trebuie să priveze românii de accesul la vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9161 secunde