Primăria Crucea a obținut finanțare pentru amenajarea unui centru medical

154
Primăria Crucea a obținut finanțare pentru amenajarea unui centru medical - crucea-bani-iulian-tudorache-1687102461.jpg
Proiectul pentru amenajarea unui Centru comunitar integrat în comuna Crucea se regăsește pe lista celor 201 investiții din toată țara aprobate pentru finanțare în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C12/MS/I1.4/Centre comunitare integrate.

Finanțarea obținută va fi folosită pentru transformarea actualului Centru de Informare Turistică într-un centru medical ce va fi dotat cu echipamentele necesare.

„Sperăm ca în curând să avem o activitate funcțională, iar de la 1 ianuarie 2024 să avem încă doi asistenți medicali angajați, așa cum avem aprobat în avizul Direcției de Sănătate Publică Constanța. Abia atunci activitatea va fi complet funcțională și se va derula în parametrii pe care îi dorim”, a precizat primarul comunei Crucea, Iulian Tudorache.

Proiectul pentru amenajarea Centrului Medico-Social Integrat a fost depus spre finanțare în luna decembrie 2022.

„Am solicitat Direcției de Sănătate Publică a Județului Constanța suplimentarea numărului de posturi și am primit răspuns pozitiv. În total, DSP-ul ne-a avizat trei posturi de asistent medical. Cei trei asistenți medicali vor ajunge în toate satele comunei pentru a răspunde nevoilor tuturor locuitorilor. Totodată, de la începutul anului, au fost amenajate diverse spații publice care erau libere, în toate satele, pentru a le pune la dispoziţia asistenților medicali. Ne-am propus ca în fiecare săptămână acolo să ajungă câte un asistent medical ce va ține legătura cu bătrânii, va asigura interfața cu medicii de familie și îi va ajuta să-și procure medicamente de la farmacie”, a completat primarul Iulian Tudorache. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4483 secunde