Aveți mare grijă! S-au înmulțit cazurile de Covid în judeţul Constanţa!

8181
Numărul cazurilor de Covid-19 a luat amploare în întreaga lume, iar Constanța se află, deja, în topul județelor cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire. La nivel naţional, datele Institutului de Sănătate Publică arată că, la ultima monitorizare, peste 43% din cazurile de Covid au fost înregistrate în municipiul București și județele Constanța, Prahova, Bacău și Cluj. Deci, suntem fruntaşi, din nou, la acest capitol.

Pe plan local, ne-au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dacă în luna iulie au existat doar 83 de cazuri, iată că în august sunt, deja, 358 de persoane bolnave cu coronavirus, deci de patru ori mai mulţi pacienți comparativ cu luna trecută.

Aşa cum era de aşteptat, numărul celor care au nevoie de internare a început să crească și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Ca urmare, dacă în iulie erau zile întregi fără nicio internare, acum au nevoie de asistență medicală atât copiii, cât și adulții. Potrivit directorului unității sanitare, dr. Claudia Cambrea, cazurile nu sunt grave, dar există. În general, acestea sunt forme medii de boală, la adulţi, şi uşoare spre medii, la copii. De exemplu, dacă în primele două săptămâni din august s-au prezentat la spital câte şase pacienţi, în săptămâna 14-20 august, numărul acestora a ajuns la 13, iar în săptămâna 21-27 august, a ajuns la 11. Şi la Spitalul Municipal Medgidia sunt, la acest moment, trei cazuri, iar la Spitalul Municipal Mangalia, dacă până acum era un caz pe săptămână, acum sunt 1-2 pe zi. Un salt asemănător este înregistrat şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, tot aşa, se confirmă zilnic diagnosticul pentru 1-2 persoane.

Cum spuneam, o situație similară, poate chiar mai pregnantă decât în România, se petrece în alte ţări, precum Marea Britanie, acolo unde noile cazuri de Covid-19 depistate au crescut vertiginos în luna august.

Pentru a evita îmbolnăvirile, încercaţi să păstraţi o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu alte persoane. De asemenea, asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura. Nu în ultimul rând, folosiți masca de protecție dacă aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți. Şi, bineînţeles, nu uitaţi să vă spălați pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.


Totodată, folosiți prosoape de hârtie, de preferat, pentru a vă șterge mâinile şi nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

Dacă strănutați sau tușiți, acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care aveți grijă să-l aruncați imediat la coșul de gunoi. Foarte important! Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atât acasă, cât și la locul de muncă, şi aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5835 secunde