Vergil Chițac: „Vești excelente pentru Constanța! Proiectul Spitalului de oncologie și cardiologie, eligibil pentru finanțare prin PNRR”

562
4

Articole de la același autor

Urmare a publicării de către Ministerul Sănătății a listei celor 46 de proiecte eligibile pentru finanțare prin PNRR, primarul Constanței Vergil Chițac a afirmat: „Din nou, vești excelente pentru Constanța. Noul Spital de Oncologie și Cardiologie, pe care îl vom construi de la zero pe bulevardul Aurel Vlaicu (teren de 19.660 mp, zona intersecției dintre Aurel Vlaicu și Tomis), este eligibil pentru finanțare prin PNRR. Urmează evaluarea tehnică și ierarhizarea. Valoarea proiectului este de aproximativ 103 milioane de euro, dintre care aproximativ. 98 de milioane reprezintă finanțarea nerambursabilă”.

Noul spital va avea cȃte două funcționalități pentru specializările oncologie și cardiologie: ambulatoriu cu paturi de zi şi spitalizare continuă, inclusiv ATI. Numărul total al paturilor se va ridica la 104.

Spitalul va funcționa într-o clădire cu demisol, parter și trei etaje, după următorul plan: demisol - farmacie, laborator de analize; parter - camera de Gardă, mamografie, RMN, CT, X-RAY (4 paturi); etaj 1 - spitalizare de zi (36 de paturi), cabinete consultații, recoltare probe; etaj 2 - bloc operator (două săli de operație), secție ATI (două saloane cu 10 paturi); etaj 3 spitalizare continuă (27 de saloane a câte 2 paturi, cu grup sanitar propriu).

„Totul va fi nou și construit la cele mai înalte standarde de calitate. Odată cu implementarea și finalizarea acestui proiect, îmi doresc să scăpăm de trista butadă conform căreia «cel mai bun doctor este trenul spre București»”, a mai afirmat primarul. 

Comentează știrea

Constantean
29 decembrie 2022
Dar pt modernizarea UPU

... de ce n-ați făcut nimic? Vara la Spitalul Mare ajung toate urgentele de pe litoral. E inuman ce se întâmplă acolo, mor oamenii cu zile pe holuri! S-ar fi putut construi în curte o unitate nouă, absolut necesară. Numai să se vrea!

un bolnav
29 decembrie 2022
rezolvati UPU magarilor

Constantean are dreptate; am fost acolo in vara 2021 si m-au tinut acolo 12 ore nemancat cu apa de la grupul sanitar pana au inteles ca aveam o pneumonie galopanta si eram in stare foarte grava; noroc ca facusem un ct cu 2 zile inainte pe banii mei, l-am aratat si s-au convins ca eram in stare grava ca altfel erau in stare sa ma trimita acasa unde mai mult ca sigur a-si fi murit; prima investitie importanta ar fi trebuit sa fie la UPU de la judetean unde este o adevarata tortura si nebunie si nu in minispitalul asta facut in cine stie ce scop - cel mai probabil este vorba de o furaciune legalizata ca de obicei

radu
29 decembrie 2022
Un spital nou, după 30 de ani

FELICITĂRI !!! RESPECT !!! Este pentru prima dată, după 30 de ani, când o echipă a Primăriei ia taurul de coarne și construiește un spital, în Constanța !!! Să vă ajute Dumnezeu !!!

primarul gropar
29 decembrie 2022
minciunele

Daca vestea este data de acest primar mincinos, nu cred nimic!

Pagina a fost generata in 0.4935 secunde