Alege o dietă sănătoasă

690
Alege o dietă sănătoasă - dieta20echilibrata20vs20sanatoas-1348689025.jpg
Dieta cea mai potrivită pentru o sănătate de fier este cea care elimină varianta înfometării și asigură doza zilnică de substanțe nutritive care să hrănească eficient organismul.


Auzim foarte des că multe persoane care doresc să scape de surplusul de kilogramele  exclud din alimentația zilnică pâinea, mai exact tot ceea ce înseamnă carbohidrați. 
Excluderea carbohidraților nu este cea mai bună opțiune!
Dieta fără acest tip de nutrienți este o alegere care primește mai multe bile negre. În primul rând, transformați în glucoză, carbohidrații reprezintă combustibilul necesar pentru hrana celulelor din corp. 
Carbohidrații se încadrează în două categorii: folositori și dăunători. Cei dăunători fac parte din familia alimentelor procesate, pline de calorii care, odată ingerate, suprasolicită activitatea ficatului. 
Pentru a evita consumul de carbohidrați răi trebuie redus aportul de dulciuri, biscuiți, prăjituri, pâine albă sau produse de panificație, potrivit revistei "Sănătatea de azi". 
Pe de altă parte, carbohidrații buni implică mai mult timp pentru digestie, eliberează energie de durată și asigură sațietatea de durată. Din această categorie fac parte cerealele integrale, orezul brun, fasolea, lintea, mazărea. 
O dietă din care lipsesc carbohidrații buni afectează starea de sănătate în sensul că epuizează organismul și scade nivelul de energie al organismului. 
Astfel, un consum moderat de carbohidrați echilibrează nivelul zahărului din sânge, ceea ce duce la o scădere în greutate realizată în mod sănătos. 
Alina RADU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Martie 2011
Stire din Sănătate : Cum să ne hrănim sănătos în post
Pagina a fost generata in 0.3033 secunde