Alergiile la soare pot fi prevenite! Evitați să faceți anumite lucruri

738
Alergiile la soare pot fi prevenite! Evitați să faceți anumite lucruri - fond-alergii-solare-2-1690892828.jpeg

Articole de la același autor

Este vară și vă doriți să mergeți la plajă, dar din cauza alergiei la soare nu puteți face acest lucru? În acest caz, simptomele sunt clare, apar mici erupții pe piele și umflături ciudate. De regulă, în cazul intoleranței la soare, anumite părți ale pielii, care nu sunt acoperite de costumul de baie, se înroșesc, și, în plus, apare și o mâncărime enervantă. Ne referim la un tip de urticarie de la soare, care se manifestă ca efect al razelor ultraviolete puternice, la unele persoane.

Alergia la soare descrie, de fapt, mai multe afecțiuni care determină formarea unei erupții cutanate cu mâncărimi pe piele, după ce a fost expusă la soare sau la alte surse de radiații ultraviolete (UV). Partea bună este că alergia solară ușoară poate dispărea fără tratament, dar cele severe pot fi tratate cu creme sau pastile cu steroizi. Dacă aveți o alergie severă la soare, este posibil să fie nevoie să luați măsuri preventive. De exemplu, purtați îmbrăcăminte care să vă protejeze de soare.

Înainte de toate, trebuie precizat că felul în care arată pielea cu alergie la soare variază foarte mult în funcție de culoarea pielii și de ceea ce cauzează simptomele. Cele mai frecvente semne sunt arsurile solare, adică pielea devine roșie. Există mai multe faze, mergând până la insolație, unde se produce chiar un edem la nivel cerebral, cu pierdere de ioni și cu tulburări ale sistemului hidroelectrolitic, și care necesită chiar un ajutor calificat și chiar perfuzii. Potrivit specialiștilor, prevenția constă în trei pași: dacă un om are pielea foarte deschisă la culoare, să înțeleagă la ce se expune și să se protejeze cu pălării cu boruri largi, cu ochelari de soare și cu o cremă de foto-protecție corect aleasă și cu un factor adecvat. De asemenea, lumea ar trebui să înțeleagă că și de la agenții-ecran puteți avea reacții fototoxice și să vă ardeți. Dacă cineva vrea să se bronzeze și pielea îi permite să o facă, este necesar să aleagă o loțiune adecvată, a precizat dr. Olga Simionescu. Nu uitați!

Cauzele alergiei la soare includ reacții ale sistemului imunitar la lumina solară, anumite medicamente și substanțe chimice care fac pielea mai sensibilă la soare. Nu este clar de ce unii oameni au o alergie la soare și alții nu. Este posibil ca trăsăturile moștenite să joace un rol important. Câteodată, unele simptome de alergie la soare sunt declanșate atunci când pielea este expusă la o substanță și apoi la lumina soarelui. Substanțele comune responsabile pentru acest tip de reacție includ parfumurile, dezinfectanții și substanțele chimice utilizate în unele creme de protecție solară.

Pe de altă parte, o serie de medicamente pot face ca pielea să se ardă mai repede la soare - inclusiv antibioticele pe bază de tetraciclină, unele medicamente, analgezicele, cum ar fi ketoprofenul.

Pentru a evita, însă, problemele provocate de soare, vara nu trebuie uitat de hidratare, pentru că riscul de deshidratare este mare. Foarte important este să se evite soarele între orele 11:00-16:00, iar pentru a preveni daunele produse de razele UV, trebuie folosite produse cu SPF mare, cu efect de hidratare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 25 Aprilie 2023
Stire din Sănătate : Cum recunoaștem o alergie?
Pagina a fost generata in 0.6967 secunde