Reacțiile alergice la fructele de mare pot fi extrem de periculoase

160
Reacțiile alergice la fructele de mare pot fi extrem de periculoase - alergii-2-1681129554.jpg

Articole de la același autor

Alergiile la fructe de mare sunt foarte des întâlnite în rândul populației. Medicii spun că moluștele și crustaceele pot determina cu ușurință sistemul imunitar să reacționeze în exces pentru a combate alergenul, rezultând reacții ușoare până la severe. Reacțiile alergice severe pot fi extrem de periculoase, de aceea este important să înțelegeți simptomele pentru a evita complicațiile majore pentru sănătate. De exemplu, atunci când o substanță intră în organism, sistemul imunitar decide dacă trebuie să o combată sau să o lase să treacă. În cazul alergiilor la fructele de mare, sistemul imunitar identifică proteinele acestora ca fiind dăunătoare și reacționează pentru a proteja organismul. Uneori, aceste reacții pot evolua într-un mod atât de grav, încât pot pune viața în pericol. Ele sunt cauzate de proteinele specifice găsite în anumite vietăți marine.

În general, primele semne ale unei reacții alergice apar la aproximativ o oră după consumul de fructe de mare. Simptomele tipice sunt umflarea și mâncărimea buzelor și/sau a limbii. În alte cazuri, este posibil să aveți dificultăți de respirație sau să prezentați probleme intestinale, cum ar fi diareea, durerile de stomac și vărsăturile. Acest tip de reacție necesită, de obicei, medicamente și administrarea unui probiotic care poate controla diareea persistentă. Totodată, pot apărea și alte simptome, cum ar fi amețelile, leșinul sau pierderea cunoștinței. Mare atenție! Specialiștii susțin că alergiile la fructe de mare pot duce la anafilaxie, un efect secundar care pune în pericol viața și necesită asistență medicală imediată. De fapt, injecțiile cu adrenalină sunt prima și cea mai importantă opțiune de tratament, după cum au confirmat unele studii. În concluzie, dacă aveți alergii severe la fructe de mare, trebuie să stații departe de orice loc în care fructele de mare sunt procesate și fierte, pentru că inclusiv mirosurile sau fumurile scoase de fructele de mare gătite pot declanșa reacții adverse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5222 secunde