Utilizarea sulfiţilor poate fi problematică la persoanele cu reacții alergice

167
Utilizarea sulfiţilor poate fi problematică la persoanele cu reacții alergice - sulfiti-1678033741.jpg

Articole de la același autor

Sulfiții se folosesc, de regulă, în alimentele procesate pe care oamenii le consumă. În principiu, se presupune că sunt inofensivi, însă pot provoca reacții adverse și intoleranțe la anumite persoane. În prezent, industria alimentară îi folosește pentru a preveni oxidarea grăsimilor și a uleiurilor din produsele prelucrate. Ei pot menține culoarea originală a alimentelor și pot preveni proliferarea mucegaiurilor, a bacteriilor și a drojdiilor. Etichetarea unui produs alimentar care conține sulfiți este obligatorie, deoarece aceștia fac parte dintr-un grup de substanțe despre care se știe că provoacă hipersensibilitate, precizează specialiştii.

Aportul zilnic sigur de sulfiți este de 0,7 mg pe kg de greutate corporală zilnic. Cu toate acestea, utilizarea lor poate fi problematică la anumite persoane cu reacții alergice. La rândul lor, reacțiile alergice apărute la persoanele sensibile duc la apariția mai multor simptome, cum ar fi: dermatita, urticaria, înțepăturile, durerile abdominale, secrețiile nazale abundente și strănutul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6825 secunde