Unitățile de cazare și hotelierii, la control!

222
Unitățile de cazare și hotelierii, la control! - campanie-1678033909.jpg

Articole de la același autor

Inspecția Muncii a demarat, de curând, o acţiune de verificare şi control al respectării prevederilor Securității și Sănătății în Muncă (SSM) în domeniile: hoteluri şi alte facilităţi de cazare, restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie. La momentul actual, activitatea agenţilor economici în domeniul turismului şi al serviciilor de alimentaţie publică acoperă la nivel naţional o gamă largă de activităţi diferite, incluzând hotelurile, restaurantele, serviciile fast - food, cantine, cafenele etc. Activitatea desfăşurată de lucrătorii angrenaţi în acest domeniu economic este influenţată şi de următorii factori: caracterul sezonier de muncă; sunt angajaţi mulţi lucrători tineri care nu sunt obişnuiţi cu lucrul şi nu şi-au dezvoltat încă abilităţile necesare; instabilitatea angajamentului forţei de muncă slab calificate; rulajul forţei de muncă; suplinirea lipsei de personal prin angajarea lucrătorilor de altă naţionalitate.

Ca urmare, securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor care desfăşoară activităţi în domeniul hotelier şi al serviciilor de alimentaţie publică trebuie să fie permanent în atenţia angajatorilor, pentru că aceşti lucrători sunt expuşi la o serie întreagă de riscuri de accidentare la locul de muncă. În plus, datorită caracterului sezonier al acestor activităţi, angajatorii din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi comerţului, au tendinţa de a minimaliza riscurile existente, privind securitatea şi sănătatea la locul de muncă. În acest sens, scopul campaniei este de creştere a gradului de conştientizare atât a angajaţilor, cât şi a angajatorilor în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării la locul de muncă a legislaţiei specifice în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7854 secunde