Nu vă mai neglijați urechile! Ele pot ascunde o mulțime de boli

187
Nu vă mai neglijați urechile! Ele pot ascunde o mulțime de boli - urechi--1681129370.jpg

Articole de la același autor

De cele mai multe ori, dacă nu au dureri și auzul nu prezinta tulburări, unele persoane neglijează îngrijirea urechilor. Pe lângă acest factor, durerea de urechi nu trebuie ignorată, deoarece poate indica, pe lângă o inflamație sau infecție a urechii, și alte afecțiuni ale altor organe. De obicei, otitele sunt cea mai comună cauză a durerilor de urechi. Cel mai adesea, astfel de simptome indică prezența unei otite externe sau medii acute. Pe de altă parte, durerile intense și profunde sunt semnele otitelor medii de natură bacteriană. În ceea ce privește otita externă acută difuză, aceasta este provocată fie de utilizarea necorespunzătoare a bețișoarelor de urechi, fie de diferite bacterii. Potrivit sfatulmedicului.ro, boala se manifestă prin inflamarea pielii conductului auditiv extern.

Otita medie acută sero-mucoasă, în schimb, duce la inflamarea și obstrucția trompei lui Eustachio (canalul care face legătura între urechea medie și faringe) cu mucozități.

Acest fapt este cauzat de obstrucția nazală, secrețiile nazale și faringiene sau inflamarea faringelui. Semnele bolii includ: dureri ușoare de ureche, senzație de înfundare auriculară, autofonie (pacientul își aude propria voce în ureche), perceperea de zgomote în urechi, de tonalitate gravă. Atenție! Tratamentul nu necesită antibiotice, rezumându-se la antiinflamatoare orale, dezobstruante și dezinfectante nazale. În același timp, îmbolnăvirea urechilor poate fi prevenită printr-o igienă adecvată și evitarea băilor în piscină. În plus, nu se recomandă folosirea bețișoarelor de urechi pentru a curăța ceara din interiorul canalului auditiv, deoarece pot împinge un eventual dop în timpan. Ele se folosesc doar pentru a îndepărta impuritățile de pe suprafața lobului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4457 secunde