Alergiile solare ne pot lăsa cu cicatrice

922
1
Alergiile solare ne pot lăsa cu cicatrice - af6d4ff9abfd5b2c23798466583661a7.jpg

Articole de la același autor

Primul gând când vine vara este să stăm cât mai mult la soare și să ne bronzăm. Însă, pentru unii dintre noi soarele poate fi foarte periculos. Și nu este vorba numai despre ultraviolete, ci și de cele mai blânde raze.

Alergia la soare este o afecțiune caracterizată prin apariția unor reacții cutanate în urma expunerii la soare. Este o reacție a sistemului imunitar la lumina soarelui, care, de cele mai multe ori, se manifestă prin mâncărime și eczeme. Cele mai întâlnite zone unde apare o astfel de alergie sunt gâtul, suprafața exterioară a mâinilor și gambelor. În cazuri mai rare, reacțiile pielii pot deveni destul de severe, ducând la apariția urticariei sau a bășicuțelor, care se pot întinde prin frecarea pielii de haine, potrivit sfatulmedicului.ro.
Alergiile la soare apar numai la persoanele sensibile și, uneori, pot dura atât timp cât are loc expunerea la soare. Oamenii de știință nu știu cu exactitate de ce unele persoane au alergie la soare și altele nu, de aici poate rezulta că unele forme de alergii pot fi dobândite genetic. Factorii de risc în cazul alergiilor solare sunt determinați de starea generală de sănătate a unei persoane și de anumite condiții particulare.

Tratament cu creme și antihistaminice
Majoritatea simptomelor alergiilor solare dispar atunci când pielea este protejată de lumina solară. În gene-ral, acestea nu provoacă nicio complicație pe termen lung. Totuși, unele persoane pot rămâne cu cicatrice. La primele manifestări ale alergiilor solare ar trebui consultat medicul de familie, care, cel mai probabil, ne va îndruma către un medic dermatolog, pentru un diagnostic și un tratament corect.
Tratamentul depinde de tipul de alergie solară pe care îl prezentăm. Acesta poate include creme cu corticoizi, antihistaminice orale sau corticosteroizi administrați pe cale orală. Se poate apela și la fototerapie. Zonele cu probleme sunt expuse la o lampă specială cu raze UV. Pielea se va obișnui treptat cu lumina ultravioletă și va reduce simptomele cauzate de expunerea la soare. Acest tratament se poate aplica de mai multe ori pe săptămână, pe o durată de câteva săptămâni. În scop preventiv, tratamentul poate fi urmat în fiecare primăvară.

Evitați expunerea la soare
De asemenea, evitați expunerea la soare. Majoritatea simptomelor de alergii solare se ameliorează atunci când zonele afectate nu mai sunt expuse la soare. Aplicați pe piele loțiuni hidratante. Aplicarea de loțiuni hidratante previne iritațiile, pielea uscată și solzoasă. Folosiți loțiuni calmante. Re-mediile pe care le puteți folosi acasă sunt loțiuni cu calamină și aloe vera.

Comentează știrea

MorrisLet
29 decembrie 2022
MorrisLet

https://www.hydroxychloroquinex.com/# plaquenil online

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Alimente care trebuie evitate vara
Pagina a fost generata in 3.6132 secunde