Amigdalita se manifestă prin disconfort la înghițire

161
Amigdalita se manifestă prin disconfort la înghițire - amigdalita-1676894522.jpeg

Articole de la același autor

Amigdalita este inflamația amigdalelor, două mase de țesut de formă ovală situate în spatele gâtului, ele reprezentând prima linie de apărare împotriva infecţiilor. Altfel spus, sunt structuri limfatice care fac parte din sistemul de apărare al organismului și sunt responsabile pentru producerea de celule specializate, limfocite, care ajută la detectarea şi eliminarea, prin crearea de anticorpi, a unei varietăţi de microorganisme capabile să provoace infecţii. Amigdalita poate fi cauzată de infecţii bacteriene şi virale. În cazul în care nu sunt tratate cauzele bacteriene, respectiv streptococice, pot cauza pe termen lung febră reumatică (afectează inima în timp) şi afectarea rinichilor.

Afecțiunea se prezintă sub două forme clinice: acută (episod singular cauzat de mai multe tipuri de bacterii sau virusuri) sau cronică (o infecţie persistentă care poate conduce la formarea de cripte sau pietre). Specialiștii susțin că pacienţii care suferă de amigdalită se confruntă cu angine, disconfort la glutiţie, durere şi înţepături în gât, preponderent la rece, senzaţii de corp străin, arsură şi uscăciune în gât. Alteori, însă, bolnavii au accese de tuse uscată, respirație urât mirositoare, se simt extrem de obosiți şi au o poftă de mâncare scăzută.

În caz de apariţie a acestor simptoame este necesară vizita la medicul de familie, dar stabilirea precisă a diagnozei se va efectua de către medicul otorinolaringolog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.397 secunde