Aparatele auditive, șansa copiilor cu probleme de auz să nu fie izolați

463
3
Aparatele auditive, șansa copiilor  cu probleme de auz să nu fie izolați - aparateleauditiveiiajuta-1392663354.jpg

Articole de la același autor

Dacă în cazul adulților problemele de auz le afectează viața socială și îi împiedică uneori chiar să își păstreze locul de muncă, copiii care s-au născut cu astfel de deficiențe sau le-au căpătat pe parcurs, trebuie să poarte aparate auditive pentru a-și dezvolta corect vorbirea. 


Ridiculizați adesea de cei din jur pentru lipsa de comunicare, hipoacuzicii suferă de un handicap invizibil, care, în lipsa unei protezări auditive, nu le permite să înțeleagă ceea ce vor-besc cei din jur și nici să le răspundă.


Dacă adulții se confruntă cu izolarea, copiii nu reușesc să își dezvolte vocabularul și nici să învețe să scrie sau să citească, fiind marginalizați în mediul școlar. "Începând de la afecțiuni congenitale și până la cele căpătate în primii ani ai copilăriei, cum este otita, copiii se pot confrunta cu aceste probleme la care părinții trebuie să fie foarte atenți. Noi am pus proteze și copiilor cu vârste de 2 sau 3 ani. 


În orice caz, copiilor li se pun două aparate auditive în ambele urechi pentru  că ei sunt în creștere și trebuie să crească echilibrat, urechea fiind organ de echilibru. Apoi, trebuie să facem protezarea cu aparate auditive performante pentru ca el să înțeleagă procesul și să înceapă, ulterior, cu ajutorul unui logoped, să își dezvolte vocabularul. 


Pe măsură ce cresc, pentru că poate scădea auzul, îi retestăm și le punem aparate cu acoperire mare. Pe cei foarte mici îi trimitem la București unde se testează valorile auzului în somn, teste cu care vin la noi și ne dăm seama de ce tip de aparate au nevoie", a explicat Zinaida Ruță, audiolog audio-protezist în cadrul cabinetului Audiozima.


Aparatele auditive pentru copii trebuie să fie performante


Deși aparatele auditive au rolul de a-i ajuta pe pacienți să nu își piardă auzul, diferențele dintre adulți și copii nu se opresc doar la capitolul acesta. Specialiștii spun că, dacă un adult își poate permite să poarte un aparat mai ieftin, cu doar câteva canale de percepere a sunetelor, copiii trebuie să poarte proteze dintre cele mai performante. "Explicația este foarte simplă: un adult care și-a pierdut auzul nu îl va recăpăta niciodată, iar aparatul îl va ajuta să prelungească starea actuală, pe când un copil trebuie să poarte un aparat auditiv performant, cu cel puțin 12 canale de percepere a sunetelor pentru ca auzul său să fie apropiat de cel normal. 
Mai mult decât atât, copiilor le schimbăm olivele la un interval de 6 luni pentru că ei sunt în continuă creștere. O altă diferență este aceea că, până în adolescență, ei nu pot purta decât aparate retroauriculare, adică în spatele urechii. Asta pentru că se poate crea un feed-back în canalul auditiv și copilul începe să audă zgomotele denaturat", mai spune specialistul.


"Mulți copii se pierd pe drum pentru că nu sunt îndrumați corect"


În ciuda faptului că un copil nu trebuie să fie plimbat de la un cabinet la altul, pierzând în acest fel timp prețios până să ajungă să poarte un aparat auditiv, comunicarea dintre medici este întreruptă, la un moment dat. "Relația cu medicii ORL-iști nu mai este aceeași ca până acum câțiva ani, când zeci de copii ajungeau la noi pentru proteze. Sistemul nostru este insa același ca și până acum, adică plata în rate, 10% reducere la achiziționarea celui de-al doilea aparat și service pentru aparatele achiziționate, inclusive pentru copii", completează audiologul Zinaida Ruță




Comentează știrea

clarfone
18 februarie 2014
extraordinarrrrr audiozima.vax.

Vedeti ca mai sint si alte firme de audiometrie.nu numai zima asta care da spaga la cas constanta sa i trimita numai ei pacienti de pacalit..intetesati va.mai e si audiolux si clarfone si au aparate mult mai bune decit zima asta.dar spaga domnisoarei sefa de la cas c ta trimisa prin soferi de salvare nu se compara cu cei ce lucreaza cinstit.aloooo protectia consumatorului si dna si dga si oficiul pt concurenta neloiala!!!!!!!! Pe cind control la sefa cas.madam lupu? Eu am aparat auditiv si am trecut pe la toti.va spun sa ocoliti audiozima

Ovidiu 39
18 aprilie 2014
extraordinar audiozima

Dna Ruta este o nesimtita, o hoata si o imputita!!! Fugiti de ea ca dracu' de tamaie!!!!

Emi
24 iulie 2015
aparat auditiv

Eu am fost la Audionova si sunt multumita ! Placut impresionata de parsonal si aparatura. Port aparate si aud , inteleg bine, va recomand cu drag !

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Sănătate : Ce afecțiuni provoacă pierderea auzului
Miercuri, 06 Iunie 2012
Stire din Sănătate : De ce ajungem să ne pierdem auzul
Pagina a fost generata in 0.7209 secunde